USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Суд заборонив Генпрокуратурі перевіряти декларацію Ляшка

26 Червня 2017 17:47
Генеральна прокуратура України запідозрила лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка в ухиленні від сплати податків. Однак Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у проведенні позапланової перевірки інформації про сплату податків та зборів, що відображено в електронній декларації за 2016 рік народного депутата.

Така ухвала суду 21 червня оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформує «Главком».

Нагадаємо, 30 січня цього року проти Ляшка відкрито карну справу за ч. 3 ст. 212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»). Так, нардеп подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну електронну декларацію за 2015 рік, у якій вказав наявність готівки у розмірах 890 тисяч гривень, 740 тисяч доларів та 90 тисяч євро.

Відповідно до інформації про доходи, отримані від податкових агентів за 1998–2015 роки, виплачений дохід Ляшком становив 3,3 мільйона гривень, а сплачено податків – 398,3 тисяч гривень.

ГПУ наголосило, що у лютому Печерський райсуд уже призначав податкову перевірку статків і витрат Олега Ляшка, але вона не охопила 2016 рік. Тому, на думку слідства, є наявні обставини, що можуть свідчити про порушення платником податків чинного податкового законодавства.

Слідчий суддя Христина Тарасюк, відмовляючи у задоволенні клопотання Генпрокуратури, пояснила: «народний депутат України Олег Ляшко як фізична особа, не будучи платником податків, в тому числі самозайнятою особою, не може розглядатися в якості ймовірного суб'єкту злочину, передбаченого ст. 212 КК України».

Вона також констатувала відсутність кримінальної справи проти нардепа-радикала за ст. 368-2 КК України («Незаконне збагачення»), яка би дозволила проведення такої перевірки.

До слова, Генпрокуратура направила до Верховної Ради клопотання про зняття депутатської недоторканості з ще одного депутата від «Радикальної партії» – Андрія Лозового. Його теж підозрюють в ухиленні від сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus