USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Штурм Майдану. Активістів розганяють водометами. ОНЛАЙН

18 Лютого 2014 20:24
О 20-ій годині силовики почали штурм Майдану Незалежності з боку Європейської площі та вулиці Інститутської, - інформує "УНІАН". Як повідомлялося, з боку Європейської площі ближче до 20.00 беркутівці та бійці ВВ вишукувались у бойовий стрій.

З-за їхніх спин під'їхали три водомети, які поливають барикаду на Хрещатику та активістів на ній. Вони почали ламати барикаду, не дивлячись на те, що на ній стояли люди.

Силовики застосовують світло-шумові гранати. Водночас від Жовтневого палацу по сходах спускаються загони силовиків, які йдуть у бік барикад на Інститутській. Зі сцени закликають жінок та старших людей зайти за сцену.

20:00 Міліція почала штурм Майдану. У хід ідуть водомети, феєрверки та димові гранати.
20.10 Під стелою Незалежності горить намет.
20:15 Силовики наступають на мітингувальників з вулиці Інститутська під прикриттям водомету.
20:15 Протестувальників на Майдані розганяють водометами. Як передає кореспондент УНІАН, проти протестувальників застосували водомети з боку вул. Інститутської.
20:17 Протестувальники на Хрещатику підпалили БТР. Лунають вибухи петард і феєрверків. Зі сцени Майдану виступають активісти, які закликають правоохоронців відступитися від штурму.

Зі сцени на Майдані Незалежності у центрі Києва лунає гімн України. Як передає кореспондент УНІАН, люди, які стоять на Майдані, також співають гімн. Крім того, вони скандують: «Слава Україні! Героям слава!». У той же час наступ правоохоронців на учасників акції протесту триває.


20:36 Герман заявила, що Янукович піде на зустріч з опозіцією, коли Майдан буде зачищено.
20:41 Кличко заявив, що Майдан нікуди не розійдеться.
21:00 На Майдані під час штурму загинув активіст.
21:11 Парубія забрала швидка допомога, була підозра на інсульт.

21.30 Натиск правоохоронців на Майдан послабився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
304 Показати IP 18 Лютого 2014 20:57
задрали уже ваши "мітингувальникі","Протестувальникі" вам что за буквы платят?
НОНА Показати IP 18 Лютого 2014 21:06
Спочатку опозиція спровокувала владу, а потім обсасує події. Яка була сьогодні необхіднісь водити народ до Верховної Ради. Українці ганьба всім нашим ватажкам, ганьба Гетьманам!
Чего!? до НОНА Показати IP 18 Лютого 2014 21:10
Шо ти мелеш, йди проспись!
o Показати IP 18 Лютого 2014 21:42
о ,Боже, бережи людей !!!
убей мента Показати IP 18 Лютого 2014 22:09
Константин Симонов Если дорог тебе твой дом... (1942) Если дорог тебе твой дом, Где ты русским выкормлен был, Под бревенчатым потолком, Где ты, в люльке качаясь, плыл; Если дороги в доме том Тебе стены, печь и углы, Дедом, прадедом и отцом В нем исхоженные полы; Если мил тебе бедный сад С майским цветом, с жужжаньем пчел И под липой сто лет назад В землю вкопанный дедом стол; Если ты не хочешь, чтоб пол В твоем доме фашист топтал, Чтоб он сел за дедовский стол И деревья в саду сломал... Если мать тебе дорога — Тебя выкормившая грудь, Где давно уже нет молока, Только можно щекой прильнуть; Если вынести нету сил, Чтоб фашист, к ней постоем став, По щекам морщинистым бил, Косы на руку намотав; Чтобы те же руки ее, Что несли тебя в колыбель, Мыли гаду его белье И стелили ему постель... Если ты отца не забыл, Что качал тебя на руках, Что хорошим солдатом был И пропал в карпатских снегах, Что погиб за Волгу, за Дон, За отчизны твоей судьбу; Если ты не хочешь, чтоб он Перевертывался в гробу, Чтоб солдатский портрет в крестах Взял фашист и на пол сорвал И у матери на глазах На лицо ему наступал... Если ты не хочешь отдать Ту, с которой вдвоем ходил, Ту, что долго поцеловать Ты не смел,— так ее любил,— Чтоб фашисты ее живьем Взяли силой, зажав в углу, И распяли ее втроем, Обнаженную, на полу; Чтоб досталось трем этим псам В стонах, в ненависти, в крови Все, что свято берег ты сам Всею силой мужской любви... Если ты фашисту с ружьем Не желаешь навек отдать Дом, где жил ты, жену и мать, Все, что родиной мы зовем,— Знай: никто ее не спасет, Если ты ее не спасешь; Знай: никто его не убьет, Если ты его не убьешь. И пока его не убил, Ты молчи о своей любви, Край, где рос ты, и дом, где жил, Своей родиной не зови. Пусть фашиста убил твой брат, Пусть фашиста убил сосед,— Это брат и сосед твой мстят, А тебе оправданья нет. За чужой спиной не сидят, Из чужой винтовки не мстят. Раз фашиста убил твой брат,— Это он, а не ты солдат. Так убей фашиста, чтоб он, А не ты на земле лежал, Не в твоем дому чтобы стон, А в его по мертвым стоял. Так хотел он, его вина,— Пусть горит его дом, а не твой, И пускай не твоя жена, А его пусть будет вдовой. Пусть исплачется не твоя, А его родившая мать, Не твоя, а его семья Понапрасну пусть будет ждать. Так убей же хоть одного! Так убей же его скорей! Сколько раз увидишь его, Столько раз его и убей!
ок Показати IP 18 Лютого 2014 22:19
замучили ті майдауни.вони рвуться до влади а прості люди гинуть.для чого знову та трійця підняла людей ганьба
Олег до ок Показати IP 18 Лютого 2014 23:06
Ти вже точно майд*ун!!!
ок Показати IP 18 Лютого 2014 22:28
Януковичу давно треба було розігнати і пересадити цих драконів-майдаунів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus