USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Театралізовані дійства на митниці як помста народному депутату

26 Січня 2014 11:12
На митних постах Ягодинської митниці третій день не оформлюють вантажі підприємств Агропромислової групи «Пан Курчак».

Спочатку відмовлялись брати документи без жодних на те пояснень. Далі - цікавіше. Щоб хоч якось виправдати свої дії, митники почали шукати великі і малі зачіпки: то договір не в оригіналі (хоча з завіреними копіями договорів підприємства працюють не перший рік), то підпис раптом дивний, то враз виникають підозри на контрабанду і потрібно вивантажити товари, то з'явилась невідкладна потреба відібрати зразки продукціі і відправити іх на лабораторні дослідження... Подібні театралізовані дійства тривають дотепер і автомобілі з вантажем залишаються на митних переходах, не маючи змоги перетнути кордон України.

Будь-яких офіційних пояснень з цього приводу митники не надають. Навпаки, запевняють, що немає жодних проблем і вони просто дотримуються необхідних процедур.

Хоча неофіційно підтверджують, що жодна машина з підприємств, що входять до Агропромисловоі групи "Пан Курчак" не буде оформлена. Раніше у приватній розмові з працівниками митниці вдалося дізнатися, що на митницю надійшла вказівка «згори» не здійснювати митне оформлення вантажів ряду підприємств, співзасновником яких є позафракційний народний депутат Сергій Мартиняк.

Беззаперечно, головною причиною митних поневірянь є те, що народний депутат не підтримав "ручне" голосування та зареєстрований законопроект «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких Законів України, прийнятих Верховною Радою України 16 січня 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus