USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Телеміст Януковича: «вся країна в єдиному пориві», - ВВС

24 Лютого 2013 11:28
Не всі змогли поставити питання Президенту, але кожен міг коментувати виступ. Медичні працівники, багатодітні батьки, жителі прикарпатського села з однією вулицею, металурги та священики – ось далеко не повний перелік груп українців, які спілкувалися з Президентом України Віктором Януковичем упродовж телепроекту «Діалог з країною», повідомляє ВВС Україна.

До такого масового телемосту, який транслювали шість загальнонаціональних каналів, цілком підійшло б журналістське кліше радянських часів – «вся країна в єдиному пориві».

І справді, у включеннях з регіонів було багато спільного: практично всі вони проводилися з місць, потрапити до яких «пересічному громадянину» було практично неможливо. Наприклад, з перинатального центру, де в першому ряду на стільці посадили майбутніх мам, або металургійного заводу, на касках працівників якого вгадувалася емблема «Метінвесту». Все це – так звані режимні об’єкти. Навіть про дитсадок в Одесі кореспондентка сказала, що там – суворий режим.

Соцмережі відреагували миттєво:

«Вдалі локації вибрали для Віктора Федоровича: бурові вишки Юрія Бойка, ДТЕК і Метінвест Ріната Ахметова і рідне село Синьків Дмитра Фірташа. Ніякий це не «Діалог з народом», а «Олігархи всіх регіонів, об'єднуйтеся», - Mustafa Nayyem (Facebook).

«Залякані очі в людей, що задають чітко інструктовані питання, які стосуються вузької специфіки і наперед анонсовані ведучим», - @OrestForko (Twitter).

«Питання від Києва було дуже професійно зрежисоване, зі своїми «провокаторами» та «обуреними» громадянами. А взагалі, хто киянин, міг помітити знайомі обличчя київських міліціонерів, які були одягнені у штатське», - Церковь Свидетелей Покращення (Facebook).

Втім, суворим був і режим доступу на місце зйомки: багато як столичних, так і регіональних ЗМІ повідомляли, що ці місця залишалися засекреченими до останнього.

Той самий одеський дитсадок, як повідомлять місцеві видання Dumskaya.net та «Одеса. Коментарі», охороняли близько 60 міліціонерів, а в прибулих журналістів вимагали медичні книжки.

А Львівська газета «Експрес» заявила, що їхній журналістці так і не вдалося потрапити на подію.

«Бажаючі задати питання у селі Пникут (Львівщина) знаходяться під охороною СБУ. Журналістів до них жорстоко не допускають», - Іванна Кобєлєва (Facebook).

«Репортаж з Майдану. Сьогодні в Києві мінусова температура. На площу зігнали медиків з усіх лікарень міста. Налагоджена трансляція телевиступу Президента. Якість трансляції посередня, але Президент, очевидно, мовить про реформу медицини. На площі одобрямс», - Sergiy Dibrov (Facebook).

«Оскар» іде в Кіровоград

Майже всі включення з регіонів починалися з того, що кореспондент розказував, як поліпшилася ситуація в галузі, представники якої стояли за його спиною щільним колом або акуратною шеренгою. Включення з Одеси відбувалося з садочка, який особисто відкривав Президент. А запитанням лікарів передувала розповідь кореспондента, скільки машин швидкої допомоги закупила держава для лікарні і наскільки ефективно вони тепер працюють з GPS-навігаторами.

Актриса з Кіровограду, яка дякувала президентові за ремонт театру, особливо потішила блогосферу.

Окрім телевключень, питання надходили ще і з кол-центру. Напевне, найбільшу паузу спричинило питання від пенсіонерки про те, як можна в Україні прожити на пенсію в 990 гривень. Після тривалих роздумів Президент пообіцяв записати її персональні дані та перевірити, чому саме цій людині нарахували саме таку пенсію.

Ще одна спільна риса виступів усіх громадян, допущених до діалогу - подяки Президенту. Жителі села Городок Житомирської області дякували за присвоєння їм статусу селища, ветерани війни з Рівенської області – за те, як він вшановує їхні подвиги.

Але «пальму першості» в соцмережах все ж здобула акторка Кіровоградського театру, яка спочатку розказала Президенту про ремонт театру: «Ми глянули за залиту золотим сяйвом сцену. Сльози потоками лилися з наших очей. Це було щастя». А потім запросила всіх до «Кіровограда – маленького Парижа», де «на вулиці Дворцовій у височінь летить наш корабель - чудове приміщення театру серед каштанів, акацій…».

Відео з актрисою миттєво зявилося на YouTube під заголовком «Оскар» іде в Кіровоград".

Коментарі з соцмереж:

«Я раптом усвідомив, що нестримно хочу жити в цій країні! Мені все в ній подобається: і влада, і пенсії, і навіть шельф з усіма його буровими. А люди! Люди-то які всі щирі, вимогливі, жорсткі, головне - оптимісти! Дух перехоплює, в якому неуцтві і невіданні я жив до цього Діалогу. Все», - Mustafa Nayyem (Facebook).

«Я і Вітя живемо в різних країнах», - ‏@NicoshaNicole (Twitter).

«А Путіна теж показують з рекламними паузами? А то прикольно виходить після Януковича: «Відчуй біль у горлі», - Володимир Кухар (Facebook).

«Це театр абсурду!», - @twi_ua (Twitter).

«Низький вам уклін, пане Президент» — кіровоградці в найкращих традиціях підлабузництва, - @Dmytriy Harlamov(TwitteR)

А от найбільшим ударом для Президента, за його власним зізнанням, стало включення з Києва, з Майдану Незалежності. Там ледь не сталася сутичка через те, кого першого допустити до мікрофону. Після довгих суперечок слово таки надали літній жінці, яка в прямому ефірі хотіла вирішити питання ремонту будинку і проведення персонального телефону.

І навіть під час наступного включення з іншого міста Президент все ще перебував під враженням від Майдану, про що сам зізнався в прямому ефірі: «Вибачте, я трохи розхвилювався, побачивши Майдан…».
Втім, пояснив він це тим, що переймався саме долею жінки, що питала його про телефон.

Як повідомила президентська прес-служба, протягом 4-годинного ефіру Віктор Янукович загалом відповів на 25 запитань громадян під час 17-ти включень із різних регіонів країни.
На «гарячу лінію» урядового контактного центру надійшло 21162 телефонні дзвінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
НЕВЖЕ Показати IP 24 Лютого 2013 11:49
Невже це правда що СБУ не допускає журналістів до тих людей.Це ж крах України.І скільки вони будуть їх тримати в облозі.
Олена Показати IP 24 Лютого 2013 11:58
Політрада "Нашої України" в суботу виключила зі складу партії Сергія Бондарчука та ще 6 членів цієї політсили з різних регіонів країни. Зокрема, виключені з партії помічники Бондарука Андрій Ніцой і Юрій Макух. За словами Ванникової, ці члени партії виключені з лав "Нашої України" як "ініціатори розколу партії". Вона також повідомила, що на засіданні політради "Нашої України" прийнято рішення призупинити діяльність обласних осередків - Полтавської, Тернопільської, Чернігівської, Волинської, Закарпатської та Київської областей (раніше було прийнято рішення про призупинення діяльності Київської міської організації партії). ______________________________ То від кого тепер і взагалі... Слабенко у Волиньраді, якщо постійно каже: депутат від "Нашої України"?!:)))
МАХА Показати IP 24 Лютого 2013 12:56
А ВИ ПАНЕ НЕВЖЕ НЕ ВІРИТЕ. ЧИ МОЖЕ ЖИВЕТЕ В ІНШІЙ КРАЇНІ?
lutchanka Показати IP 25 Лютого 2013 10:37
Я хочу от всей души пожелать с любовью Виктору Фёдорычу доброго здоровья. Подарить букет цветов цвета огневого и обнять от всей души, как отца родного! Спасибо за наше счастливое детство!(з привітання дітей 24 зїзду КПРС, правда, там було "Леоніду Іллічу"). Спілкування гаранта пройшло в кращих совдепівських традиціях. Однак...
злий Показати IP 1 Березня 2013 21:08
цензура захищає "честь"шапкокрада?
Мария Показати IP 5 Березня 2013 09:58
ХОЧЕТЬСЯ БУТИ ОПТИМИСТОМ-НЕ ПОЛУЧАЕТЬСЯ.ЩО НАС ЧЕКАЕ!? СПАСИ НАС, БОЖЕ, ВИД АРАБСЬКОИ ВЕСНИ!И ПРОСВИТЫ ОЧИ НАШИЙ ВЛАДИ И УСТРАШИ ЙИХ ,ГОСПОДИ ТВОИМ СТРАХОМ,ЩОБ ДУМАЛИ ПРО СВИЙ НАРОД И ДЕРЖАВУ ,А НЕ ПРО СВОИ КИШЕНИ!!
WERWOLF Показати IP 12 Березня 2013 10:49
БОЖЕ!БЕРЕЖИ НАС ВiД...ПРЕЗИДЕНТА!
П А Щ Е Н К О Показати IP 12 Березня 2013 14:41
Буйволи - гордість української нації. Буйволи - не русини !!! Русини — взагалі неідентифікована нація, а літературної русинської мови немає в принципі.
Кеша Показати IP 12 Березня 2013 20:13
я балдью от гаранта
WOLF Показати IP 14 Березня 2013 20:43
Цікаво,як ця влада проффесорів закінчить?
валет Показати IP 15 Березня 2013 21:22
Я із шлеперами не сідаю грати в карти ! Це себе не поважати.
міх Показати IP 17 Березня 2013 12:46
нехай вони живуть -а ми залишимось
MMM Показати IP 19 Березня 2013 14:28
Вы видели или слышали чтобы Янукович на политика говорил плохие слова?Я думаю нет,потому что он порядочный мужик не чета политикам и писакам соц.сетей пишущих всякую чушь.Это называется политтехнология которая оплачивается западными инвесторами,а кто кричит "бандитська влада"сам не чист "на вору шапка гори"
українка до MMM Показати IP 9 Квітня 2013 20:05
ммм-то мабуть горить та шапка, яку стирив ВФ.
Велеслава до MMM Показати IP 14 Квітня 2013 08:25
ммм вы святая простота или лох?Да этоЧ*О,не только на политиков плохие слова говорит,но и на Чернобыльцев коим жизнью обязан пургу метет обзывая их шкурниками и попрошайками,при этом нагло отобрав у них пенсии законные, которые им еще в СССР были назначены.Он БАНДИТ И ДЕ**МО И ЭТО ФАКТ!!!Это не политтехнология ,это правда.БОГ ему судья,но считаю,что место в аду ему уже гарантировано,вашему порядочному мужику с таким же порядочным товарищем по духу А.Гитлером.
КАТЕРИНА Показати IP 20 Березня 2013 20:33
дА,МЫ СНИМИ ЖИВЕМ НА РАЗНЫХ ПЛАНЕТАХ! нЕ ЗНАЮ,КТО КАК А У НАС РЕГИОННЫ ДИСКРЕДИТИРОВАЛИ СЕБЯ ПО ПОЛНОЙ!
я Показати IP 5 Квітня 2013 12:25
для МММ Никто не счлышал, чтобы Януковощь говорил плохие слова. Он их связать не может!
українка Показати IP 9 Квітня 2013 20:08
ммм- то горить мабуть та шапка яку стирив ВФ.
гном Показати IP 14 Квітня 2013 20:45
только сейчас пробился где микрофон
Kiy Показати IP 18 Квітня 2013 10:53
Поинтеллигентней-бы...
дана Показати IP 6 Травня 2013 09:13
що ви,що ви.Це покрацення йде,тому й ефIри такI чеснI.Шановны кацапи,ми найдемо на клавиатурI замIнник букви "I".Так що не старайтесь "окацапити".А те що президент "кукла"-ми знаэмо.
игорь Показати IP 16 Травня 2013 09:01
Нынешний президент - большая,тяжелая и длительная болезнь для Украины,которая может закончится летальным исходом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus