USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Бразилії за один день оберуть президента, парламент і губернаторів

7 Жовтня 2018 12:33
У Бразилії 7 жовтня - загальні вибори. Громадяни за один день оберуть президента, парламент і губернаторів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Зазначається, що на посаду президента претендує 13 кандидатів. Якщо ніхто не набере понад 50% голосів, 28 жовтня відбудеться другий тур, в якому зустрінуться кандидати з найвищою підтримкою виборців. За даними соціологічних опитувань, перемогти в першому турі не вдасться нікому.

Перед виборчою кампанією найбільшу прихильність бразильців мав екс-президент, що очолював країну від 2003 до 2011 року Луїс Інасіу Лула да Сілва, але його засудили за корупцію на 12 років і позбавили права балотуватися.

Другий за популярністю кандидат, колишній військовий і висуванець від cоціал-ліберальної партії Жаїр Болсонару, якого називають «бразильський Трамп», був поранений під час замаху і практично не вів агітації.

Високу підтримку виборців має і кандидат від лівої «Партії трудящих», колишній мер Сан-Паулу Фернанду Аддад. Аналітики очікують, що саме Болсонару і Аддад вийдуть у другий тур. Інавгурація нового президента Бразилії має відбутися 1 січня 2019 року.

У Бразилії голосувати мають праву всі громадяни, які досягли 16-річного віку, а це близько 147 млн. бразильців. Окрім того, для виборців від 18 до 69 років участь у волевиявленні є обов'язковою.

Нагадаємо, що у Латвії завершилися вибори до парламенту. За попередніми даними, найбільше голосів набирає проросійська популістська партія «Злагода» - 19,9%. Далі - партія «Кому належить держава» (14,06%) і «Нова консервативна партія» (13,6%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus