USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У депутати в Ковелі йдуть підприємці малого і середнього бізнесу*

7 Жовтня 2015 19:00
«У владу мають прийти абсолютно нові люди», - переконаний волинянин, успішний підприємець у Ковелі Ігор Пініс. Він пройшов три Майдани, допомагає українським військовим і вважає, що нинішня влада боїться самостійних і самодостатніх людей.

Саме Ігор йде на вибори до міської ради Ковеля під першим номером від партії УКРОП. Окрім того, він переконує: третина кандидатів у депутати міста сьогодні – підприємці малого і середнього бізнесу. Вони – та небайдужа категорія населення, яка може і хоче щось змінити.

До слова, УКРОП представив кандидатів у депутати до місцевих рад. Головна ставка партії на місцевих виборах – молоді люди з досвідом.

Минулої зими його обрали керівником об’єднання «Волонтери Волині». Це - об’єднання трьох десятків волонтерських груп, двох сотень людей, які реально займалися і займаються конкретною допомогою українській армії, біженцям із зони неоголошеної війни, родинам учасників бойових дій на сході України.

Ігор Пініс та його соратники стояли біля джерел створення Ковельського центру допомоги 51 бригаді. Завдяки їхній підтримці у Ковелі видали найбільше на Волині землі для учасників АТО.

«Нинішня влада боїться самостійних і самодостатніх людей»

До того, як стати підприємцем, Ігор Пініс мав роботу на одному з найвідоміших агропідприємств Волині: один з кращих випускників Львівської ветеринарної медицини отримав посаду головного ветеринарного лікаря у колгоспі «Україна», в Дубовій під Ковелем. Відпрацював майже три роки, має наукові напрацювання та власні розробки методів лікування. Проте через безгрошів’я (навіть на такій поважній роботі платили недостатньо, аби утримувати родину) став, з його слів, «вільним бійцем»: брав участь у Податковому Майдані, очолив протест підприємців у Ковелі.

«До Податкового Майдану я підійшов уже з досвідом боротьби за права підприємців. Тоді на Волині створили структуру, яка мала виконати реконструкцію кількох потужних ринків. Вона виграла тендер, не маючи відповідної промислової бази, і собі у субпідрядники взяла дві фірми, які їй у тендері програли. Тобто саме вони і мали виконувати роботу... Тоді на ковельському ринку у районі так званого «Брестського пасажу» встановлювали маленькі магазинчики, мав свою «точку» і я. Нас поставили перед фактом: ви - вільні, ми знайдемо кому перепродати ваші торгові місця», - розповідає посадовець.

Каже, коли очолив протест підприємців, йому пропонували досить хорошу суму «відступного».

«Натомість ми організували людей, були акції протесту... І ми першими в Україні відстояли свої робочі місця, маленький бізнес і не лише свій», - переконує Ігор Пініс.

На його думку, кожна нова влада в Україні починає зі спроби знищити саме малий і середній бізнес.

«Підприємці – це самодостатні люди, які нічого не вимагають від держави, а тільки дають їй. Їх бояться, бо вони були основою і помаранчевого Майдану, і податкового Майдану, і Революції гідності. Волонтерський рух на 90 відсотків тримається на малому бізнесу. Це підприємці одягнули і нагодували армію, вони могли дозволити собі за власні кошти поїхати на Майдани, вони самі пережили усі важкі для держави часи», - пояснює підприємець.

Сьогодні, каже Ігор, у списках кандидатів від партії УКРОП по Ковелю – третина підприємців, людей, які є творцями свого життя.

«Партія УКРОП однозначно виступає на захист малого і середнього бізнесу, і це - не просто слова. Я очолюю міську організацію УКРОПу у Ковелі, люди знають мене і мої дії не один рік. Так, ми виступили на захист підприємців, коли на сесію міської ради мали винести питання про приватизацію значної частини землі на місцевому ринку. Всі ж прекрасно розуміють, що коли у землі з’явиться власник, то він легко може викинути звідси людину, яка тут торгує. Наша позиція була і є категоричною: ми не допустимо продажу землі», - наголошує кандидат у мери Ковеля.

«Треба брати на себе відповідальність!»

«Мене намагалися і купувати, і залякували. Але якщо боятися, то треба сидіти у хаті і навіть не дивитися у вікно!», - розповідає Ігор Пініс і додає:

«21 лютого 2014 року ми у місті створили охорону порядку, в яку увійшли і самооборонівці, і Правий сектор, і автомайданівці, а також інші політичні та громадські сили та рухи. Громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву» – це наша організація, яка трималася і тримається виключно на ентузіазмі та наявності у різних людей однієї ідеї. Ідеї зробити Україну справді незалежною, вільною і багатою.

Думаю, тоді люди і побачили, хто насправді патріот... А партія УКРОП наразі - єдина, яка хоче об’єднати в Україні патріотів і доводить це на ділі».

Членами партії УКРОП тут стало чимало людей із Самооборони, Автомайдану, учасники АТО – люди, які боролися за певні ідеї, свободу і мир.

«Люди побачили, чим займається «Комітет громадського спротиву». Люди зрозуміли, які ідеали відстоює УКРОП, усі бачать вчинки його засновників. До нас приходять активні люди, які розуміють, що партія УКРОП дасть їм можливість втілити ідеї, за які боролися на фронті, у тилу, на Майданах, – у життя.

На його думку, завдяки виборам у владу в Україні мають прийти нові політики і не лише у вищих «ешелонах» влади, але особливо - на місцях.

Наталія ЛАВРОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Крук В.М. Показати IP 7 Жовтня 2015 20:27
" Люди зрозуміли, які ідеали відстоює УКРОП, усі бачать вчинки його засновників. До нас приходять активні люди, які розуміють, що партія УКРОП дасть їм можливість втілити ідеї, за які боролися на фронті, у тилу, на Майданах, – у життя. " --- А тепер про головне,чого досягли ці ідеї : - обніщання людей в 3 - 5раз./ по курсу долара/, підняття цін на єнергоносії до космічних ,безробіття, корупція ще більш закоренилася в наше сьогодення. І виходу з цього не видно .!!!!!
Анонім до Крук В.М. Показати IP 7 Жовтня 2015 20:59
Це не ідеї досягли а влада - не плутайте. Тому час вибрати нарешті сильну владу ,а не щурів.
Лучанин до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2015 09:46
Ми цю " сильну " владу обираємо з часу незалежності України / 1991р /, до цих пір неможемо вибрати,а життя проходить. Причина в іншому....
Дончанин Показати IP 7 Жовтня 2015 20:28
Про що вони мріють, якщо сам президент сказав те, що безпека України і рівень життя її мешканців вже ніколи не будуть такими високими, як літом 2013 року.
месник Показати IP 8 Жовтня 2015 04:28
Ігор Пініс???конкретні Кандидати!!!!!!
аяяй Показати IP 8 Жовтня 2015 08:15
Укроп,укроп,всюди укроп.Палиця готуэться до президентських виборiв?
кінзюліс Показати IP 8 Жовтня 2015 08:38
Появилась стаття про УКРОП , а щось шоколадних блюдолизів малувато..Певно ранок,ще сі сплять пановє..а мо на планерках інструктаж получають? Нічо..зараз вилізуть і начнуть гатить на Палицю...а сказать щось конкретне не можуть..нету компроматіка..Так тоді "заслуги" влади на нього спишуть..Пост вивалить,і через проксі сам собі наплюсує..знай мол наших..стара школа.раніш так зечарі п**ку ви****вали..тепер шкурку поміняли..линька.одним словом стара влада.міняти треба..і правильно в статті все сказано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus