USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Грузії розкололася партія, яку створив Саакашвілі

13 Січня 2017 08:53
Провідні члени нині опозиційної партії «Єдиний національний рух» колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі заявили, що виходять із партії і створюють нову політичну силу, - повідомляє Радіо Свобода.

Зі слів колишнього спікера парламенту Давіта Бакрадзе, нова сила розпочне «нову фазу боротьби» проти нині владної партії «Грузинська мрія», заснованої мільярдером Бідзіною Іванішвілі.

Колишній мер Тбілісі Ґіґі Уґулава, зі свого боку, заявив, що в «руйнуванні» партії винен Міхеїл Саакашвілі. Він звинуватив колишнього президента в тому, що він «уже не випромінює лідерство», а «чіпляється за владу в партії».

Загалом із 27 депутатів парламенту, що представляли «Єдиний національний рух», із партії вийшов 21 – напередодні з’їзду партії, що призначений на 20 січня.

На цьому з’їзді мали нарешті обрати голову партії – ця посада формально вакантна ще з кінця 2013 року, коли Саакашвілі перебрався до України. Його опоненти заявляють, що з’їзд скликають із порушенням регламенту.

За повідомленнями, опитування свідчать, що Саакашвілі досі лишається популярним серед рядових членів «Єдиного національного руху», хоча проти нього виступила значна частина партійної еліти.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що колишній голова Одеської облдержадміністрації 19 листопада оголосив про створення нової партії "Рух нових сил". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Згодом про готовність об'єднатися із партією Саакашвілі заявив лідер політсили "Самопоміч" Андрій Садовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus