USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Криму захопили парламент. Під Сімферополем - російські БТРи

27 Лютого 2014 09:00
Невідомі зі зброєю вночі захопили будівлі Верховної Ради Криму й Ради міністрів АРК у Сімферополі.

За станом на 9.36 у Криму по тривозі підняті всі частини внутрішніх військ і підрозділи міліції. Посилена готовність у всіх військових частинах. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на джерело в уряді автономії.

Сьогоднішній день у школах Сімферополя оголошений вихідним. Всі державні установи також не працюють, оголосити вихідний урядовці рекомендують також іншим підприємствам і установам. Центр Сімферополя зараз перекритий. Громадський транспорт оминає центральні вулиці міста.



За станом на 8.54 біля російської бази в кримському Укромном стоять сім БТРів. Про це Центру журналістських раследований повідомило джерело у ВР Криму. Також кілька БТРів ЧФ РФ помічені в районі Чистенького. За деякою інформацією, нібито для того, щоб посилити охорону об'єктів Чорноморського флоту, - повідомляє ТСН.

За станом на 8:30 Анатолій Могильов виступив із телезверненням до кримчанам, у якому повідомив, що будівлі Радміну й Верховної Ради АРК захоплені озброєними невідомими, їх близько 50-ти, співробітників установ вивели, охоронцям дозволили забрати табельну зброю з собою. Ніхто не постраждав.

За станом на 8.21 про захоплення будівлі ВР Криму повідомив лідер меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, - інформує «Українська правда».


«Подзвонили ... Повідомили, що будівлі Верховної Ради Криму й Ради міністрів Криму зайняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. Їхні вимоги поки не виставлені», - написав Чубаров у Фейсбуці.

Згідно з його даними, ці люди пронесли з собою багато зброї. Міліція їх поки не ідентифікувала. Можливо, що це група людей із Севастополя, передає журналіст із Криму.

Прем'єр-міністр Криму Могильов не зміг потрапити у свій кабінет. Він це підтвердив журналісту.

Над обома адміністративними будівлями вже встановлені російські прапори.

Перед входом в будівлю парламенту споруджена барикада, а сама будівля оточена міліцією.

Усім школам дана команда, щоб діти не виходили на заняття.

Чубаров також закликав кримських татар не виходити на площу, наводити лад з озброєними людьми – справа держави: міліції й армії.

На 9 ранку призначені переговори із загарбниками, у них братиме участь Анатолій Могильов, він пообіцяв кримчанам поінформувати про розвиток подій.

У Криму оперативний штаб із представників влади й правоохоронних органів.

Могильов закликав до спокою й оголосив четвер вихідним, він попросив громадян не наближатися до кварталів поблизу адмінбудівель.

З вечора середи мітингувальники на площі перед парламентом АРК зводили з ящиків і дощок барикади, установили транспарант "Крим - Росії" і грілися біля двох бочок, у яких спалювали дрова.

Один із учасників мітингу біля ВР Криму повідомив журналістам, що загарбники прийшли на вулицю Карла Маркса близько 5:00, повідомляють "Українські новини".

Зі слів очевидця, озброєні люди в камуфляжі поклали всіх на землю й запитали, хто вони такі.

З Ради Криму вивели нечисленний техперсонал, який там був, а потім зайняли будівлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Всезнайко Показати IP 27 Лютого 2014 09:36
ОК
і Показати IP 27 Лютого 2014 09:45
І чому тут дивуватись, після такого дурдома
вік Показати IP 27 Лютого 2014 09:47
правильно.то не Майдан в Криму такий дурдом не пройде.
Юрій до вік Показати IP 27 Лютого 2014 11:04
Росії нема спокою від того що народ України поборов диктатора, от вони і гадять, тільки Бог все бачить і не загорами будуть пожаті плоди за Чечню, Грузію, Осетію, Придністровя, Україну, Угорщину, Афганістан, інші народи що зазаноли поневолення, репресії, воєнні провокації, силиві сценарії за сценаріями російських спецслужб. Слава Богу.
иван Показати IP 27 Лютого 2014 09:52
крим був и залишиться в склади украини-як унитарной держави : тай пора из татарского народу вже назначати в уряд и пидримувати татар як союзникив украинцив бо якщо б невони то крим вже давно був в руках россиян
Анонім до иван Показати IP 27 Лютого 2014 09:54
хто зна...а якщо вони не хочуть бути в цьому дурдомі.
А Показати IP 27 Лютого 2014 09:55
хай не пускають бандерівців в Крим
ок Показати IP 27 Лютого 2014 09:59
то "революціонерам" не з бітами бігати по домівка і лякати людей.подивіться канал росія 24 там вся правда про Україну.там їм дадуть
патріот Показати IP 27 Лютого 2014 10:06
хай майдауни не лізуть в Крим.Там їм "пояснять" росіяни, чеченці як треба жити.чого мовчать і не їдуть туди тягнебик кролик яцик кличко- писают кіпятком
Анонім до патріот Показати IP 27 Лютого 2014 10:17
сцуть с....кі
Анонім до Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 10:21
да народ знову обдурили і зробили на рівному місці війну.от їх і їм подібних треба судити
ОК до Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 10:29
хай бог помагає росіянам
Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 11:13
Данильчук та його ушльопки вже сховались в кущі???? Чи може покажуть свій героїзм і поїдуть віідстоювати тереторіальну цінність.... чи беззброєних на коліна ставити у нього хероїзм є а зараз обпісався???
хххххххххххххххх Показати IP 27 Лютого 2014 11:16
Ну что, встречайте, "переможци"))))
андрій Показати IP 27 Лютого 2014 11:26
в криму пояснять росіяни і чеченці? то хай вимітаються в росію і в чечню і там пояснюють. Крим-земля кримських татар. бачу росія хоче напоротись на Турецький флот). то їм не булька з носа а в декілька раз сильніший ніж у них
ххххххххххххх до андрій Показати IP 27 Лютого 2014 11:34
Ухаха) Все заявления Турции опровергнуты) И еще, Турция не признает нелигитимную власть, делайте выводы)
Зюка Показати IP 27 Лютого 2014 11:54
Та перекрити Криму негайно прісну воду і нехай їм Путін з Росії возить в бутилках. Під кулі не лізти, а коли нагорлаються і на протестуються, то російські прапори познімати і попалити, так як вони вчиняли з ураїнськими, всіх "проросейських граждан", які захопили раду, та й тих, які горланять "Рассея, Рассея" посадити, бо то не цацки-пецки, а посягання та територіальну цілісність країни. Крим - не Рассея и Харків не Рассея, навіть на сході такого дебілізму собі не дозволили. Російських "наблюдателів" за правими рассейских гаждан к йо...ній матері в Рассею, хай там наблюдают. Достали вже всі по "саме- саме", такого дебілізму в жодній з країн нема, люди хочуть в іншу країну разом з територією цієї країни - суто українська "родзинка".
василь Показати IP 27 Лютого 2014 12:03
засралися активісти-"революціонери" одні зараз в верховній раді перегризуться ,других подавлять по кутках і приїде на білому коні знаєте хто Яник і всіх посадять за державний переворот.А татарам їх вожді не Чубаров а світовий конгрес татар наказали тихенько сидіти і дружити з росіянами.опозиція видно проплатила татарам пообіцяла за хатки- мазанки в яких вони живуть дати квартири.видно ті зрозуміли або їм їх старші сказали що й тут революціонери їх кинуть як вже це зробили,вже й майдан це зрозумів.хай самі кримчани вирішують де їм бути
Да ну до василь Показати IP 27 Лютого 2014 12:18
Криму вирішувати де йому бути? То може нехай всі кому заманеться вирішують де з ким бути Волинська обл. приміром з Польщею, Закарпаття з Урогщиною і т.д. ? будьте всі де хто хоче, але без земель української держави. Чечня в Росії дуже набулася там де вона вирішила, якщо вже на те пішло?
Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 12:04
Все поки що по сценарію. 1:1. А ніхто не думав чому підставили силові відомства, розпустили Беркут та на силові посади ставлять непрофесіоналів або ставлеників майдану? Подумайте! Почалася 2га стадія... "Опозицію" та основних активістів майдану, особливо правий сектор, треба ізолювати від суспільства, інакше буде багато крові, ой як багато. Не для людей вони це все створювали!
оля Показати IP 27 Лютого 2014 12:09
Росіяни завжди заступаються за своїх це не продажні українці ,їх калашами і битами не залякаєш у них армія-сила а чеченці чого в Крим йдуть бо їх як і татар 5% і вони будуть захищати своїх від анархії і дебілів які є в нас.Молодці.
А Показати IP 27 Лютого 2014 12:11
Ще вони прийдуть і до нас щоб "нову владу" прибрати.Волиняни їм поможуть.Нормальні люди ждуть у нас свого часу.
Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 12:19
З"явився Янукович-Президент.Капець дебілам.Хай який не був Яник але такого безпредєла в Україні як зараз ще не було.І знаєте він по закону правий і діючий.Скоро буде порядок і всі активісти які призвели до краху усього в Україні будуть сидіти.
ххххххххххххх Показати IP 27 Лютого 2014 12:20
Кстати, Витенька объявился с указом, в России подтвердили)
Адольф Показати IP 27 Лютого 2014 12:31
Дайте свободу дій Тягнибоку! - обрубати носа Путіну!Геть із України "царя" Вову!!!
Анонім Показати IP 27 Лютого 2014 13:07
Ура! люди ви вже подивили на "нову" владу-це жах.Тут тільки треба радіти,що Янукович з"явився-кролика,тягнебока і кличка в тюрму найперше і всі інших на місцях.
ТОР Показати IP 27 Лютого 2014 13:18
Шановні,ви спочатку дізнайтеся взагалі хто в будівлю потрапив.Можливо це провокація самих майданівців.Щось Чубаров дуже спокійно себе поводить,можливо знає хто в будівлі насправді є.Путін вчора сказав,що Крим то теріторія України і українці самі розберуться в своїх проблемах.Так що здається мені що то хлопчики з майдану тихенько захопили будівлю.А зараз оточать будівлі автоматниками і люди не зможуть туди прийти щоб висловити свою позицію.А ще це повністю паралізує усю роботу держустанов Криму.Як ви гадаєте кому це вигідно?Путіну?Думаю ні:)
Адольф Показати IP 27 Лютого 2014 13:27
Що скажете коли Путін взавтра буде в Криму в камуфляжі керувати! Чудово розуміє що флот прийдеться забирати.
БОГДАН Показати IP 27 Лютого 2014 13:40
Коли розумники та =патріоти = захоплювали з допомогою біт,арматури та каміння урядові та адміністративні будівлі в регіонах,то ніхто не думав ,що у такий самий спосіб може зіграти Крим.Сьогодні у Севастополі та Сімферополі щодня проходять багаточисельні мітинги, в яких беруть участь десятки тис. чол.під антибандерівськими гаслами,близько 1000 чол записалось у бойові дружини у Сімферополі ,.не менше -уСевастополі. Створений Комітет оборони Криму,який вимагає від Верховної ради Криму проведення референдуму, щодо реальної автономії,.а то й незалежності Криму від Київської влади. Кримські татари,хоч і можуть зібрати 5-10 тис.своїх прихильників ,кардинально вплинути на ситуацію на здатні.Все це, по великому рахунку, реакція кримчан на анархію та беспредєл в Україні,На силовий диктат та залякування українців =правим сектором =Яоша,який, по суті перетворився у повстанську =революційну=(кримінальну ?) армію,яка диктує свою волю, як простим українцям,так і нинішній переляканій владі ,зокрема , депутатам Верховної Ради. =.Правий сектор= може, під загрозою фізичної розправи, зажадати відставки будь- якого чиновника в Україні,може влаштувати самосуд.Заступник Ярошка Музичко ,(він же Саша Білий ),може собі дозволити з автоматом в руках прибути на засідання Рівненської обл.Ради і під телекамерами вимагати їх діяти ,як сам вважає за потрібне. Доречі ,останній набрав на парламентських виборах 2012 року,як кандидат=мажоритарник= аж 2% голосів виборців ..Жителі Рівненщини добре знають ,хто такий Саша Білий .Саме такі події налякали кримчан і вони ,по суті ,почали вимагати виходу Криму із складуУкраїни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus