USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Представниць Офісів розвитку кварталу висувають у депутати міськради

30 Вересня 2015 19:00
Офіси розвитку кварталів Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк", а їх у місті - вже 8, майже у кожному районі міста, - це нововведення, про яке всі говорять, утім до кінця не розуміють, що ж входить в обов'язки персоналу, який працює у рамках проекту.

А усе - досить просто. Почути лучан, допомогти впоратися із проблемою побутового, практичного характеру, втілити актаульну ідею чи ініціативу, знайти способи та засоби втілення тих чи інших ідей, які зможуть покращити якість міста як такого.

Фактично робота, яка триває , - така собі реалізація обов'язків, які би мала виконувати міська рада, ті чи інші депутати, проте суттєво наближена до лучан. Тут працюють з 9 до 18, консультації надають оперативно, допомагають висвітлити ту чи іншу проблему у ЗМІ, у разі потреби направляють до центральної приймальні Фонду.

Одначе, для вирішення багатьох питань необхідне сприяння міської влади, власне, подача запитів на розгляд сесій, участь у комісіях та спільне прийняття рішень, контроль діяльності владців тощо. Саме з цих причин, представниць Офісів розвитку кварталу висувають кандидатами у депутати до міської ради. Таких ініціативних лучанок, які знаходяться у постійному контакті із мешканцями міста, сьогодні - вже 7. До мерії їх пропонує політична партія «УКРОП».

МЕХАНІЗМ КОНТРОЛЮ ТА САМОКОНТРОЛЮ

У Фонді Ігоря Палиці, який є членом політради згаданої партії, переконують: Офіси - не політструктура, а організація, яка займається господарською дільністю міста.

Планується, що локально кандидатки перебуватимуть в Офісах розвитку кварталу, утім активно займатимуться депутатською діяльністю у рамках свого округу та міста.
Мотиваційним моментом такої ідеї є те, що робота потенційних депутатів оплачуватиметься Фондом в межах виконання ними обов'язків керівників Офісів.

Ініціатори проекту наголошують, мовляв, робота депутата будується на громадських засадах, обранці громади часто не мають ентузіазму та фінансового заохочення вирішувати ті чи інші питання містян. Натомість представниці Офісів, отримуючи офіційну заробітню плату від Фонду, не матимуть спокус брати участь в корупційних схемах, а максимально працюватимуть на результат - результат для усього міста.

Так, дотримуючись нових вимог виборчого законодавства щодо гендерної рівності у радах, коли фактично кожен третій депутат має бути жінкою, в Луцьку від Українського об’єднання патріотів – партії «УКРОП» - на посаду депутатів Луцької міської ради будуть пропонувати кандидатури 14-х жінок, 7 з них - фахівці Офісів розвитку кварталу. Їх, наразі, активно готують до професійної депутатської діяльності.

Нагадаємо, «УКРОП» представив своїх кандидатів до місцевих рад Волині 26 вересня об 11.30 у приміщенні облмуздрамтеатру.

Під час заходу присутній тут засновник Фонду "Новий Луцьк" Ігор Палиця наголосив, що головна ставка партії УКРОП на місцевих виборах – молоді люди з досвідом. Такий принцип формування команди – невипадковий. Мовляв, молодь - це ті, хто творитиме майбутнє України, люди, які «не мають в голові СРСР».

Отже, суть проекту в тому, що в Офісах розвитку кварталів, а це фактично у всіх районах Луцька, одночасно працюватимуть депутатські приймальні. Тут, як йшлося раніше, лучани можуть дізнатися:
- як впливати на зміни, спрямовані на розвиток свого кварталу;
- обговорити проблеми міста та знайти шляхи їх вирішення;
- дізнатися, як захистити права споживачів;
- оформити пенсії, субсидії та інші види соціальних допомог тощо.

Лучан також навчать, як створити об’єднання співвласників, вуличні та квартальні комітети у своєму будинку; нададуть консультації щодо заповнення документів по створенню благодійних фондів у ДНЗ; проведуть спеціальні тренінги та семінари по підготовці консультантів з енергозбереження; нададуть консультації з приводу сімейних та побутових питань.

ОРК працюватимуть з 9.00 до 18.00 з понеділка по п’ятницю.

Як пояснив голова правління Фонду Олександр Товстенюк, якого під час заходу представили кандидатом на посаду міського голови від УКРОПу, незалежно від результатів виборів, ОРК працюватимуть, обрані депутати - також, а одним із завдань кожного обранця громади буде контроль діяльності міського голови - хто б ним не став.


«Якщо нам вдасться завести до Луцької міської ради трьох, п’ятьох, а то й сімох жінок, ми матимемо у їх особі депутатів міської ради, які, окрім того, є керівниками Офісу розвитку кварталу. Отже, в кожному районі міста працюватиме депутатська приймальня. Це дуже цікавий проект - переконаний, що він вдасться. І ці люди, які працюють в Офісі розвитку кварталу - ці депутати - й будуть контролювати роботу Луцького міського голови, незалежно від того, хто ним стане. Вони стимулюватимуть його до роботи, доповідатимуть у міжсесійний період та під час сесій про те, що найбільше хвилює людей», - резюмував голова правління Фонду «Новий Луцьк».


З його слів представниці Офісів, потенційні депутати у рамках своєї роботи особливу увагу приділятимуть захисту прав споживачів, який на сьогодні, на жаль, зведений нанівець, зокрема сприятимуть висвітленню тих чи інших проблем у ЗМІ, допомагатимуть лучанам відстоювати свої права у різних інстанціях. Не лишаться осторонь і такі гострі актуальні проблеми, на які не звертає увагу влада, - як приватизація квартир, боротьба із самовільними забудовами тощо.

«Це - професіонали, грамотні юридично і економічно. Це не родичі і не близькі друзі, це люди, які пройшли жорсткий відбір на різні посади в Офісах розвитку кварталу. Сподіваюся, цих людей оберуть в міську раду. У нас є чітке розуміння, що і як треба робити в місті, таким чином ми хочемо імплементувати Фонд у міську раду», - додав Олександр Товстенюк вже під час представлення кандидатів 26 вересня.

Насамкінець він наголосив, що твердження «Товстенюк прийде в міську раду і всіх працівників повиганяє» - не більше, ніж міф. Адже професіоналізм не залежить від партійної приналежності, чи особи попереднього керівника, а місто заслуговує на компетентних чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
Анатоль_ Показати IP 30 Вересня 2015 19:02
Правильне рішення! Пану Палиці-красна подяка та низький уклін!
суддя до Анатоль_ Показати IP 1 Жовтня 2015 09:04
Ви ще за Еремеевим плакати будете...(((((
волиняка Показати IP 30 Вересня 2015 19:23
Палиця робить ставку на жінок- кандидаток...
віто до волиняка Показати IP 1 Жовтня 2015 10:35
Палиця робить ставку на слухняних. Йому не потрібні розумні, освідчені, досвідчені та авторитетні. Потрібні лише ті, що правильно підійматимуть руку.
волиняка до віто Показати IP 1 Жовтня 2015 12:36
погоджуюсь. Бо люди з досвідом, а тим більше освідчені та авторитетні не захочуть нехтувати своєю репутацією висовуючись з- під Палиці...
виборець Показати IP 30 Вересня 2015 19:28
Офіси - не політструктура, а організація, яка займається господарською дільністю міста- і хто таке придумав. Олігарх- політик організував діяльність структури з добрих намірів.. та хто в таке повірить...
лучанин Показати IP 30 Вересня 2015 19:35
я,,,,і моя молода команда,,,,,, нещодавно ми таке споглядали! такий експеримент не для Луцька і лучан.
Іван Показати IP 30 Вересня 2015 19:45
Не сказав би, що такі вже вони і молоді. По-моєму, то обман людей. Ці жіночки бальзаківського віку будуть голосувати в унісон із дерижером.
Містер Ікс до Іван Показати IP 1 Жовтня 2015 08:26
Ваня, повертайся в своє село корів пасти.
44 Показати IP 30 Вересня 2015 20:44
уявляю щодо буде коли Фонд "імплементують" в міську раду... не паліть себе так, шановний пане Товстенюку.
Вікіпедія Показати IP 30 Вересня 2015 21:15
І́гор Палиця (нар. 10 грудня 1972, Луцьк, Українська РСР, СРСР) людина, яка не мая в голові СРСР?
Боже... Показати IP 30 Вересня 2015 22:24
був на цих офісах тричі, ні разу не допомогли і не вирішили питання по суті... уявляю що буде в МР
Містер Ікс до Боже... Показати IP 1 Жовтня 2015 08:25
З якими питаннями зверталися? Дайте, будь ласка, конкретну відповідь!
капкан Показати IP 30 Вересня 2015 22:33
Коменти зайві. Політтехнологам Укропу респект. Вдувають у вуха конкретно, плюс реальне фінансування їхніх проектів. Єврейська на 100% партія рулить. Політика, економіка, молоді обличчя і.т.д. - на ці граблі вже наступали.... нажаль!
я Показати IP 30 Вересня 2015 22:43
новий бізнес-проект Ігоря Палиці!!! Товстенюк+дівчата...та чи може благодійний ???????
Моль Показати IP 1 Жовтня 2015 00:03
а бейджик говорить про ГОСТя!
Іван Показати IP 1 Жовтня 2015 00:21
то сі клімчука-регіонала доця на відео?
Кіра Показати IP 1 Жовтня 2015 08:43
А що то за дамочка за трибуною, чия то вже?
Валерій до Кіра Показати IP 1 Жовтня 2015 09:48
моя
До ТОВСТЕНЮКА Показати IP 1 Жовтня 2015 08:47
Хлопче! Не дури людей!!! Нашили блакитних піджаків і, зверніть увагу на його фразу "...заведемо у раду!!!". У раду не заводять (тим більше такі бездарі, як ти), а обирають, люди, прості лучани!!! Якщо УКРОП цього не розуміє, а це видно по промовах Вашого кандидата в мери, грош Вам ціна в базарний день. ТОВСТЕНЮК - мер! Не сміши людей, краще вже Ірина, яка проявила себе на виборах до ВРУ та у Фонді. Товстенюк, ти ж хочеш старий ринок закрити, а де ми всі будемо працювати, дітей кормити та вдягати. Політик грьобаний....
Містер Ікс до До ТОВСТЕНЮКА Показати IP 1 Жовтня 2015 10:02
Вася, узбагойся! витри слюні і сідай вчити уроки!
віто до Містер Ікс Показати IP 1 Жовтня 2015 14:10
Саша, ти? Навіщо тобі те мерство, тільки нерви попсуєш і зачіску. А як же косметолог і солярій?
осбб Показати IP 1 Жовтня 2015 09:12
прошу відкрити в кожному районі Луцька БАНІ під брендом У К Р О П. посадити туди дівчат а потім в депутати.
лучанин Показати IP 1 Жовтня 2015 09:13
Роботу фонду побачить, вірніше відчує, навіть сліпий. Спілкування жителів з владою міста, яку вони виберають, відбувається через звернення, які активно ігноруються або надаються відписки, які надруковані ще мабуть за кривицького. Пропонується нова форма спілкування жителів з владою, теж погано. А що зробили інші партії? Вперед з лозунгами, чи підтримайте нас , бо ми чесні. Цьому легко перконатись побачивши курс долара, подивитись на ціни в магазині, отримувати "дуже великі" зарплати та пенсії. Це ще не платили "по-нових" тарифах за квартиру. У кожного був шанс показати на що здатен. Можна будувати європейське життя у себе, або знову комунізм "по-новому". Думайте!!!
віто до лучанин Показати IP 1 Жовтня 2015 10:47
Яка форма спілкування з владою, чоловіче?! Жителі з владою не спілкуватись повинні, а вимагати виконання обіцянок та контролювати це. Судячи з підходу, цих дівчат висувають в міськраду виключно для прийняття потрібних рішень та блокування непотрібних. Кому, здогадайся з трьох раз. Щодо курсу долара. Замислись, чи Палиці та Товстенюку цей курс невигідний. Чи думаєш, вони бабло в гривні тримають? По нових тарифах всі платити будемо, а от "по-новому" буде пилятись бюджет міста. Думайте!
ПАн Показати IP 1 Жовтня 2015 09:36
звичайна класична схема пропихання людей, прийщли собі в офіс посиділи і вже вони йдуть в депутати, а військові, навіщо ПАлиці прописувати військових в депутати? це йому не на руку
??? Показати IP 1 Жовтня 2015 11:24
чи можна біографії кандидаток десь прочитати?
лучанка Показати IP 1 Жовтня 2015 11:35
Нічого вони не допомагають вирішити! Показуха ,тай годі!
Марі-я Показати IP 1 Жовтня 2015 12:52
Це все просто "ЧУДОВО", як вони отримали таку "честь"? Як що це не чиїсь коханки/родички, то мабудь ДУЖЕ освідченні фахівці, курам на сміх от і все.
.!. до Марі-я Показати IP 1 Жовтня 2015 14:03
хочеш бути на їх місці? приходь, я тебе пропихну....кілька разів
Мешканець Показати IP 1 Жовтня 2015 13:01
Я поняв, Палиця використовує якусь дивну та не звичну для україни метотику, вже пів луцька викупив-забудувам, і ще мьому мало,
Містер Ікс до Мешканець Показати IP 1 Жовтня 2015 14:01
Плуто, йди повторно в школу, там можливо тебе навчать правильно писати!
Лучанин Показати IP 1 Жовтня 2015 13:21
Опа-опа, кого ще БУДЕМО проПИХАТИ в раду, може вже досить пане Ігорю, це вже і так все на ЦИРК перетворилось!!!!
АнонІмус Показати IP 1 Жовтня 2015 14:55
Хто такі ці панянки? ЩО за брєдні, а якщо кожен своїх дівчат почне висувати ? Досить знущатися над нами і випробовувати "пред виборчі методитики"
Джулія Показати IP 1 Жовтня 2015 15:51
Хто би сумнівався.
не байдужа Показати IP 1 Жовтня 2015 16:27
"головна ставка партії УКРОП на місцевих виборах – молоді люди з досвідом..." от і зробили собі команду маріонеток. проти професійності кандидаток не маю нічого проти, але ж так відкрито дозволяти собою користуватись.... жіночки- дівчата...прикро за вас.
Іван Показати IP 1 Жовтня 2015 16:32
і вдіті ці панянки однаково, думаю одяг їм теж Фонд спонсорнув.
антипалиця Показати IP 1 Жовтня 2015 17:46
ага, до виборів спонсорує своїх маріонеточок, а вибори програються- піджачки назад заберуть.
микита петрович Показати IP 1 Жовтня 2015 19:12
таке враження, що іх добровільно- примусово туди "висувають". дєвачькі в сініх піджаках, астанавітєсь.. нащо вам та політика з - під палки....
юзер Показати IP 1 Жовтня 2015 19:17
і ви хочте сказати, що ті жіночки «не мають в голові СРСР»????
мер Показати IP 1 Жовтня 2015 20:02
це провал, провальний провал, дно
сбу Показати IP 1 Жовтня 2015 20:42
в укропі все буде кльово але не в місті
Івась Показати IP 2 Жовтня 2015 01:09
ха, смішно ше в топ повтавили цю новину про цих дівчат яких палиця пропихає на вибори. Сміх і гріх, так як ці дівчата максимум що вміють то бумажки перекладати, а ле бути народними обранцями!
Лучанка Показати IP 2 Жовтня 2015 01:24
" Почути лучан, допомогти впоратися....", я щось не чула, щоб десь допомогли, ..жартуєте?
Скіпа Показати IP 2 Жовтня 2015 01:24
ці дівулі будуть в органах влади?? Боже до чого палиця докотився..
Барбі Показати IP 2 Жовтня 2015 01:46
цим куклам тільки ото сидіти в офісах і перекладати папірчики , а не представляти інтереси громадян в органах влади
мер Показати IP 2 Жовтня 2015 02:00
доречі, мені одному прослідковується "пред виборча програма" на зразок американських фільмів-дективів? Так як на мене, це дуже в очі кидається, за кілька місяців зробити те що можна було робити рік тому? чи це щоб люди не забули хто і що робив? н уот чесно я кось по дурному віглядає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus