USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нью-Йорку протестують проти Трампа, є затримані

15 Серпня 2017 08:15
У Нью-Йорку сотні демонстрантів 14 серпня вийшли на акцію протесту до Trump Tower, аби виступити проти президента США Дональда Трампа в зв'язку з зіткненнями в штаті Вірджинія, в ході яких постраждало понад 30 осіб.

Про це повідомляє NBC News.

Так, за даними видання, кількасот американців вийшли, вигукуючи гасла й тримаючи таблички з перекресленими свастиками і зображеннями Конфедерації.

Зазначається, що протест є частиною реакції проти президента Трампа за його "спокійну відповідь" на зіткнення в Шарлоттсвілі, в ході яких загинула одна людина, а поранення отримали щонайменше 33 особи.




"У вас кров на руках", - кричали учасники протесту, звинувачуючи президента в расизмі.



Поліція згодом затримала щонайменше трьох людей на місці проведення акції протесту біля хмарочоса президента.



Акція протесту була приурочена до першого офіційного приїзду Трампа в рідне місто після його інавгурації.

14 серпня президент США Дональд Трамп засудив дії націоналістів і расову нетерпимість та закликав притягнути до відповідальності всіх винних у зіткненнях в ході мітингів у Шарлотсвіллі, що закінчилися загибеллю дівчини. Трамп пообіцяв, що кожен, хто вчиняв злочини на мітингу у Шарлоттсвіллі, зіткнеться з правосуддям, інформує ТСН.

Президент США опинився під сильним тиском громадськості через те, що він у суботу не засудив націоналістів напряму через насильство у Вірджинії. Як наслідок, глава однієї з найбільших в світі лікарських компаній покинув президентську бізнес-групу, заявивши, що протистоїть нетерпимості та екстремізму. Критики обрушилися на Трампа за те, що вони занадто довго чекали від нього заяви щодо кровопролиття, і що він згодом засудив ненависть та насильство "з багатьох боків", а не виділив білих супремасистів, які у США вважаються підбурювачами сутичок у Шарлоттсвіллі.

Нагадаємо, Шарлоттсвілл у штаті Вірджинія в США охоплений сутичками, в місті оголосили надзвичайний стан. Там "білі націоналісти" виступили проти знесення пам'ятника генералу Конфедерації під час громадянської війни в США. Проти них виступили антирасисти. Між сторонами виникли сутички, які, як вважають, спровокували ультраправі.

Під час рукопашних боїв, а також наїзду автомобіля просто в натовп загинула жінка - 32-річна помічниця юриста Хейзер Хейєр. Ще 35 людей отримали травми. Водія авто вже затримали, він перебуває під вартою без права внесення застави. Водієм виявився 20-річний прихильник ультраправих Джеймс Алекс Філдс-молодший.

Тим часом біля міста Шарлотсвілля біля гольф-корту Birdwood розбився поліцейський вертоліт, унаслідок чого загинули двоє людей. Що стало причиною аварії, нині з'ясовують правоохоронці. Очевидці розповідають, що вертоліт летів низько над землею, а потім врізався у дерева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus