USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі розпочалися президентські вибори

10 Травня 2015 10:17
У Польщі в неділю відбудеться голосування за кандидатів на посаду президента.

Полякам належить вибирати з 11 кандидатів, - пише "Інтерфакс".

Згідно з опитуваннями громадської думки, фаворитами перегонів є нинішній президент Польщі і представник партії "Громадянська платформа" Броніслав Коморовський, кандидат від націонал-консервативної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда, а також незалежний кандидат і колишній рок-музикант Павло Кукіз.

Згідно з інформацією агентства "Блумберг", жоден з претендентів поки не набирає необхідної кількості голосів для перемоги в першому турі. Так, за Коморовського планують віддати свої голоси 35% респондентів, за ним слідує Дуда з 29% та Кукіз з 15%.

У разі проведення другого туру виборів чинний глава Польщі може набрати 53% голосів проти 36% у Дуди, відзначає "Блумберг".

Згідно з повідомленням британської газети "Гардіан", частина виборців підтримають кандидатів з більш радикальними поглядами. Так, близько 5% планують підтримати представника партії KORWiN Януша Корвіна-Мікке.

Про участь у виборах глави держави Коморовського стало відомо на початку лютого цього року. Серед основних пріоритетів діючий президент країни виділив посилення безпеки і ролі Польщі, підтримку молоді, підтримку конкурентоспроможності польської економіки і боротьбу з демографічною кризою.

У тому випадку, якщо президента не вдасться обрати в першому турі, другий тур виборів відбудеться 24 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus