USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У США висунули нові звинувачення проти Манафорта

22 Лютого 2018 09:19
Проти екс-керівника передвиборного штабу Дональда Трампа та колишнього радника президента-втікача Віктора Януковича Пола Манафорта висунуто нові звинувачення.

Звинувачення висунуто офісом спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії в американські вибори у 2016 році.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ окружного суду округу Колумбія.

Окрім Манафорта, звинувачення висунуто його помічнику Річарду Гейтсу.

«Включення цього документу у матеріал канцелярії суду, який регулярно оновлюється новими кримінальними звинуваченнями, свідчить про те, що офіс Мюллера, можливо, подав обвинувальний акт, який замінить попередній минулорічний документ», – йдеться у повідомленні.

Поданий односторінковий документ не розкриває суть звинувачень. Поки невідомо, коли вони будуть розсекречені.

Також повідомлялося, що колишній адвокат у справі Тимошенко Алекс ван дер Цваан визнав провину в дачі неправдивих свідчень у справі Гейтса і Манафорта. Мюллер звинуватив адвоката Алекса ван дер Цваана у наданні завідомо неправдивих свідчень про те, що останнім часом він спілкувався з екс-радником в передвиборному штабі Дональда Трампа Ріком Гейтсом і іншою неназваною людиною.

Раніше в рамках розслідування справи про втручання Росії у вибори президента США були пред'явлені звинувачення 13 російським громадянам. Серед обвинувачених – «Агентство інтернет-досліджень», відоме як «фабрика тролів», і бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають людиною, близькою до президента Росії Володимира Путіна.

Полу Манафорту і його бізнес-партеру Ріку Гейтсу були офіційно пред'явлені звинувачення по 12 пунктах, у тому числі у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях як незареєстрованого іноземного агента, а також надання неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і неподанні звітів про закордонних банківських рахунках. Згідно з обвинувальним висновком, він «діяв як агент іноземних представників в інтересах уряду України, Партії регіонів та Януковича».

У жовтні Манафорт і Гейтс були поміщені під домашній арешт. Їх звільнили з-під нього в січні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus