USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Європі мітингують проти агресії РФ в Україні

28 Лютого 2016 22:10
У Франції, Італії, Португалії, Іспанії та інших країнах Європи організували акції на знак протесту проти агресії Росії в Україні, зокрема, анексії Криму з гаслом «Україна – це Європа», «Крим – це Україна». Акція протесту відбулася сьогодні, 28 лютого.

Про це повідомляє Українська правда.

У Парижі, Лісабоні, Римі кількадесят активістів вийшли під прапорами України та ЄС і провели мирну ходу, щоб нагадати світу про анексію Криму і російську агресію.

У Парижі усі гасла учасників заходу лунали французькою, оскільки, зі слів організаторів, «акція призначена насамперед для французів», у Лісабоні – українською, англійською та португальською.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕНЬ, КОЛИ УКРАЇНА ВТРАТИЛА ШАНС ЗМІНИТИ ХІД ПОДІЙ У КРИМУ

Учасники акцій виконували гімн України, скандували «Україна – це Європа», «Крим – це Україна» та закликали звільнити незаконно ув'язнених українців – Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, а також Миколу Карпюка і Станіслава Клиха, яких в РФ обвинувачують в участі у бойових діях на боці чеченської армії в роки Першої чеченської війни.

До слова, раніше, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що стала доступною для громадськості стенограма засідання РНБО від 28.02.14 р. після активізації російських військ у Криму, на якому вирішувалося питання введення воєнного стану в Україні.

Активісти кажуть, що своєю акцією вони прагнуть нагадати світу про Україну та злочинні дії Росії на її території. Серед активістів було багато представників української діаспори. Люди розгорнули величезний прапор Україні і несли його центральними вулицями в Лісабоні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 2 Березня 2016 00:17
ХРЕНЬ ЯКАСЬ . . . . НАПЕВНО БАГАТО ЗАПЛАТИЛИ ЗА ПРОВОК@Ц£Ю. . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus