USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Голєвої забрали «транспортну» комісію. Документи

28 Березня 2012 14:32
Депутати Луцької міської ради усунули Олену Голєву від головування у постійній комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Про це стало відомо під час 22 сесії міськради 28 березня.

Депутати Луцької міськради підтримали подання прокуратури міста Луцька у якому йдеться про те, що призначення обранця громади Олени Голєвої, як співзасновника ТзОВ «Санрайз» ЛТД (компанія, що здійснює пасажирські перевезення у Луцьку, - «ВН») головою постійної комісії міськради питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження «створює передумови для можливих зловживань з використанням службового становища даною особою, порушення відповідних обмежень, передбачених Законом України «Про засади запобігання та протидії корупції» та створює конфлікт інтересів між особистими інтересами Голєвої О.В. та її службовими повноваженнями».

Прокуратура побачила корупцію?

У документі також зазначається, що питання утворення та ліквідації постійних та інших комісій міськради, затвердження та зміни їх складу, обрання голів постійних комісій вирішуються під час пленарних засідань міської ради. Зважаючи на це, прокуратура звернулася з вимогою до депутатів, зокрема, «розглянути подання під час чергової сесії. Вжити невідкладних заходів до усунення порушень вимог законодавства про засади запобігання та протидії корупції, причин цих порушень та умов, що їм сприяють».




Начальник юридичного відділу міськради Марина Мартіросян зауважила, що відповідно до юридичного висновку подання прокуратури слід підтримати.
«Прокуратура вважає, що це є порушенням закону. Пані Олена є одним з засновників ТзОВ «Санрайз ЛТД» .. призначення її головою комісії створює передумови для можливих зловживань та створює конфлікт інтересів. Вважаємо, що потрібно привести у відповідність пункт 1.1 від 26 жовтня 2011 року. Комісія етики та регламенту це погодила… на місячний термін буде очолювати комісію Рустам Дячук, якщо ми приведемо у відповідність цей пункт», - зазначила вона.




Зауважимо, що проект рішення про розгляд подання прокуратури підготувала постійна комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Вона також рекомендувала колегам підтримати це подання.

Депутати не хочуть дмухати на холодне

Втім, під час обговорення депутат-«бютівець» Василь Гриб заявив, що не розуміє у чому полягає конфлікт інтересів Олени Голєвої як голови «транспортної» комісії й співзасновника фірми, що займається пасажирськими перевезеннями.

«Що може голова комісії? Що, вона має два голоси? Скільки раз було так, що комісія приймала позитивне рішення, а сесія негативне і навпаки. Тоді 50 депутатів міськради повинні прийти в прокуратуру і сказати: «В яку мені комісію йти, щоб не було порушень?» - наголосив депутат і зауважив, що подання підтримувати не планує. Водночас запропонував голосувати з цього питання у закритому режимі (таємно).

Схожу думку висловив також голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук. «Ми дмухаємо на холодне, ще не обпікшись на гарячому. Завтра будемо другого голову знімати. Прошу відхилити протест прокурора!» - заявив обранець громади.

Припущення про припущення

Ти часом депутат Олена Голєва підготувала заперечення щодо подання прокуратури і озвучила його під час сесії. З її слів, документ був надісланий «в терміновому порядку вчора ввечері і так швидко внесений на сесію».

Вона також додала, що прокуратура нібито у поданні не посилається на жодну норму закону України «Про запобігання і протидії корупції» щодо неможливості нею бути власником корпоративних прав та головою постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Крім того, депутат переконана, що жодних доказів використання нею службових повноважень в власних інтересах в поданні не наведено.

«Висновок прокуратури є ніщо інше як припущення…» - заявила Голєва.



Міський голова Микола Романюк нагадав Олені Голєвій, що подання з прокуратури надійшло до міськради 26 березня, засідання депутатської комісії, яка розробила проект рішення на розгляд депутатів відбувалося 27 і 28 березня вранці перед засіданням сесії. «А для чого ви це говорили на камеру – це ваше особисте? Ми вже з вами про це говорили. Так виходить з вашого виступу, що я підстроїв подання прокуратури» - звернувся до Голєвої градоначальник.

Заступник прокурора міста Валентин Агайбіров наголосив обранцям громади, що конфлікт інтересів якщо існує, то для того, щоб його попередити. «Якщо він вже буде, тоді буде йти мова про протокол про правопорушення або корупцію» - додав правоохоронець.

Обезголовлена комісія

Зрештою депутати вирішили голосувати в закритому режимі (таємно). А згодом 35 голосами «за» підтримали подання прокуратури.

Що ж до головування у комісії, то Рустам Дячук, який мав тимчасово її очолювати, після перерви у роботі сесії заявив, що добровільно знімає з себе повноваження голови комісії житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Його заяву депутати погодили 38 голосами «за» і вирішили, що до початку наступної сесії депутати на засіданнях постійних комісій визначаться з приводу того, хто очолить комісію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
СОВІСТЬ Показати IP 28 Березня 2012 14:36
СПРАВЕДЛИВІСТЬ є Занеї треба боротись!
елки-палки Показати IP 28 Березня 2012 14:46
Лес рубят,щепуи летят!
военный Показати IP 28 Березня 2012 14:47
Войны без потерь не бивает!
Експерт Показати IP 28 Березня 2012 15:39
Судячи з логіки, то п. Голєву потрібно виключити і з комісії, а якщо йти дальше, то взагалі позбавити мандата, бо будучи депутатом вона має можливість впливати на прийняття рішення міської ради, в тому числі й щодо транспортних питань!
справедливий Показати IP 28 Березня 2012 16:21
Думала п Голєва, що вона вже є "влада" і їй можна все. Довийо.. своїми страйками до "влади" і влада її зжерла. Все таки справедливість існує. Давно за її клан потрібно було братися правоохороним органам.
Знаючий Показати IP 28 Березня 2012 16:59
Як-що Голеву з комісії за бездіяльність,бо ніяких рішень на користь "Санрайзу" не було прийнято комісією, то Романюка за діяння за грати,а Дячуку знов по пиці.
Експерт Показати IP 28 Березня 2012 17:04
Про Голєву та її комісію не хочу говорити, але раджу всім депутатам звернути увагу на зміст подання прокуратури та мотивацію. За такою логікою, депутатом міської ради, членом її робочих органів, міським головою тощо можуть бути виключно інопланетяни, і то, якщо доведуть що жодних інтересів не мають й потенційно не можуть мати в нашому місті!
паркомат Показати IP 28 Березня 2012 17:42
Голєва стверджує що ніяких особистих бізнес інтересів не лобіює як голова комісії.Пригадую минулу сесію 3-и години комісія Голівої намагалась захопити посаду директора Луцькпарксервісу?!
Юрист-фантаст Показати IP 28 Березня 2012 17:43
Голєва подає до Волинського обласного адміністративного суду на рішення міської ради про задоволення подання прокурора і виграє процес. Міська рада, поважаючи рішення винесені іменем України, на виконання рішення адміністративного суду повторно розглядає подання прокурора, але на цей раз його не підтримує. Голєва знову голова комісії. Прокуратура подає до суду, на рішення міської ради, яким міська рада, на виконання рішення адміністративного суду відхилила подання прокуратури! Запитання - до якого суду звернеться прокуратура оскаржуючи рішення міської ради, яке остання прийме на виконання рішення адміністративного суду?
старий пройдоха Показати IP 28 Березня 2012 17:46
Дуже радий, що нарешті цю хижачку приводять в почуття. А ще вона повинна зробити висновки: власникам такого рівня бізнесу, тим паче, що його існування прямо і опосередковано переплетене з владою, не варто залупатись, а тихенько піддакувати і плакатись в ганчірку. Якщо хочеш їсти хліб - іноді з маслом. Влада пукне - треба бігти слідом і казати "на здоровя!". Вчись, Оленко, доки я живий!
фантаст-фантаст Показати IP 29 Березня 2012 11:45
все одно оскаржить до суду (трохи посіє доларами там) і гуманний суд скасує це рішення, все залишиться по старому
КОСТЯ Показати IP 30 Березня 2012 20:41
І скільки та хитра лиса буде світом крутити,ото сімейка,вони думають що вічно житимуть,а як вона зневажливо на людей дивиться,ото непотріб,але що дивуватись,які батьки такі діти,ноль культури,пустота душевна і убогість.
матрос Показати IP 2 Квітня 2012 09:51
ТЕПЕР П. РОМАНЮК ПОИНЕН ЗНЯТИ З ПОСАДИ І П. КРАЛЮКА. СИТУАЦІЯ ОДИН В ОДИН.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus