USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кореї розстріляли двох міністрів

4 Квітня 2011 09:59
У КНДР за звинуваченням у шпигунстві і шкідництві страчені колишній міністр шляхів сполучення Кім Ен Сам і екс-міністр фінансів Мун Або Бон.
Про це повідомила сеульська газета Chosun Ilbo з посиланням на північнокорейське джерело, - інформує INTV.

Rолишнього міністра шляхів сполучення, який займав цю посаду у 1998-2008 роках, стратили у зв`язку зі справою про вибух на одній із залізничних станцій у квітні 2004 року. Це було розцінено як диверсія щодо спецпотяга лідера КНДР Кім Чен Іра, який повертався тоді з Китаю.

Міністра звинуватили у зв`язку з цим у просочуванні секретної інформації. Маршрути і розклад поїздок лідера КНДР відомі тільки його персональній охороні і секретарям, а також главі відомства шляхів сполучення.

Колишній міністр фінансів, у свою чергу, був страчений у зв`язку з провалом грошової реформи в грудні 2009 року. Вона викликала велике незадоволення населення, привела до зростання цін і загострення товарного дефіциту.

Раніше, як повідомляли в Сеулі, у цій же справі в квітні минулого року був розстріляний глава Планово-фінансового відділу ЦК Трудової партії Кореї Пак Нам Гі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 5 Квітня 2011 08:20
Україні потрібно переймати корейський досвід. За статтею шкідництво і провал реформ половину Кабміну і Верховної ради можна судити.
Юрист Показати IP 5 Квітня 2011 08:32
Які в них хороші закони!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus