USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку заборонили червоні прапори. ВІДЕО

20 Квітня 2011 16:16
У Луцьку заборонили використовувати радянську символіку та прапори.
Рішення міські обранці прийняли 20 квітня під час засідання Луцької міської ради.
«Ні» всьому радянському
Депутат міськради та член ВО «Свобода» Святослав Боруцький запропонував заборонити розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах міста Луцька. Також – заборонити використання радянських прапорів та символіки під час масових заходів.
«Зважаючи на злочинні дії Радянського Союзу по відношенню до українського народу, фракція «Свобода» виносить проект рішення про заборону червоної символіки, символіки неіснуючої держави під час масових заходів у місті Луцьку», – пояснив Боруцький.
Це питання викликало жваві дискусії у залі сесійних засідань міськради. Депутати засумнівалися в тому, чи десь у місті ще залишилася така символіка і чи її активно використовують.
«Якщо й нема такого, то ми хочемо це явище у нашому місті попередити», – зазначив Святослав Боруцький.
9 Травня без червоних прапорів?
Найбільше невдоволення таким рішенням висловили представники «Партії регіонів» та депутат від Європейської партії Анатолій Бірюков.
Регіонал Іван Смоленг, як і його однопартійці вважає, що не можна забороняти використовувати таку символіку, тим більше напередодні свята Перемоги.
«У нас у місті живе 491 ветеран Великої Вітчизняної Війни. І ми що, поздираємо з них цю символіку? Ми ж тоді доб’ємо цих ветеранів до кінця. Як тоді буде відбуватися свято 9 Травня?» – поцікавився депутат.
Боруцький наголосив, що мова не йде про ветеранів – про людей, які воювали.
«Ніхто не збирається воювати з людьми. На даний момент питання стоїть про символи тоталітарної системи», – зазначив Боруцький.
Міськрада діє незаконно, – народний депутат
Це рішення Луцької міської ради набуло такого резонансу, що на сесію завітав депутат Верховної Ради Андрій Найдьонов, який разом з пікетувальниками-комсомольцями ще зранку прийшов під стіни мерії.
Нардеп у своєму виступі перед депутатами міськради попросив їх під час прийняття рішення керуватися не політичними та ідейними принципами, а діяти в інтересах громадян міста Луцька, які до нього звернулись.
«У всіх країнах Європи з честю і гідністю ставляться до тих цінностей і пам’яток, які сьогодні ви хочете перекресли у цьому залі», – сказав він.
За словами Найдьонова, таке рішення міської ради все одно буде незаконним, адже суперечить ряду законів.
«Крім того, сьогодні Верховна Рада України проголосувала за те, щоб прапор перемоги буде висіти на всіх комунальних та державних підприємствах під час святкування визволення міст, України від фашистських загарбників», – розповів обранець.
Таку заяву присутні у сесійній залі воїни ОУН-УПА зустріли гучними вигуками «Ганьба!».
Щоб рішення не суперечило законодавству України, депутат міськради Богдан Шиба, запропонував до проекту добавити уточнення «заборонити використання радянських прапорів та символіки під час масових заходів, крім випадків, визначених чинним законодавство».
Проте таку пропозицію депутати не підтримали. Зрештою після двогодинного обговорення проект рішення був прийнятий за основу. За нього проголосувало 29 депутатів, проти – 6 і 1 утримався.
Після цього вже комуністи виходили із сесійної зали із вигуками «Ганьба!».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Джили Показати IP 20 Квітня 2011 16:24
Ганьба цим нацикам! Цеж наша історія нелюди!
Роман до Джили Показати IP 20 Квітня 2011 19:05
Це, слава Богу, не наша історія. Все, що повязано з комунізмом, мусить бути знищено!
Лучанин до Роман Показати IP 21 Квітня 2011 10:27
Нажаль з комунізмом в цій країні пов'язано все. Дякуючи йому Ви живете на цьому світі. Якщо все має бути знищено, то який вид суіциду Ви бажаєте?..
Гуцул до Лучанин Показати IP 22 Квітня 2011 19:39
Це що за дурість? я завжди вважав, що завдяки матері і батьку я з'явився на світ. Ось вже точно, Батьківщина народжує дурнів, а жінка людей.
Патріот Показати IP 20 Квітня 2011 16:52
"Ні" всьому радянському - Правильне рішення!!!! День не пройшов даремно! МОЛОДЦІ!
правдоруб Показати IP 20 Квітня 2011 17:37
націоналісти-дибіли
Виборець Показати IP 20 Квітня 2011 18:01
Романюк - ты падлюка!!! Пiд червоними прапорами ти став кiм ти э. Ти вже догрався ....
Ігор Показати IP 20 Квітня 2011 18:40
Молодці!!!
Фанат Показати IP 20 Квітня 2011 20:08
Наша міська рада ще раз довела,що там сидять одні дебіли:)))
Лучанин Показати IP 20 Квітня 2011 22:28
"інтересах громадян міста Луцька, які до нього звернулись"? Відколи це жменька проплачених молодиків почала представляти громадськість міста?
jimmyspalah Показати IP 20 Квітня 2011 22:34
на рахунок ганьби... А може хтось розкаже чим комуністи кращі? Падли , ніколи ні за що не відповідали, людей здавали пачками, а при цьму спали я думаю спокійно. Та й теперешні кращі тільки тим, що їх при владі, хвала Всевишньому, немає.
Лучанин до jimmyspalah Показати IP 21 Квітня 2011 00:29
А чим ви від них відрізняєтесь? Вони ламали церкви і забороняли релігію, а ви ламаєте їхню віру і забороняєте їх символіку. Відомстили, але кому? Ветеранам, які зараз вам не можуть відповісти? Хоча ні, відрізняєтесь. Вони будували. Будували всі ті підприємства, заводи, фабрики, лікарні, школи, інститути які ви зараз що ще не зруйнували, то донищуєте. Вони вивчили всіх ваших батьків для того щоб вони могли нарівні з іншими розбиратись в тому що відбувається, чого ви зараз не отримуєте. Ви живете в тих будинках які вони побудували. Щодо тих падл, які ні за що не відповідали, так от вони першими здали Союз, поставали президентами, міністрами, деректорами і зараз вами руководять. А ті хто зараз залишився комуністами - звичайні люди, які зовсім не робили того що ви їм приписуєте. Зараз в Україні немає жодного харчового натурального продукту, вода - суцільна отрута. Відповідно іде масове вбивство людей, т.я. зараз ті самі бувші падли ні за що і не відповідають. Ви не праві - вони зараз всі при владі!!! І так само здають людей пачками! Не при владі комуністи, які несли ідею, а не робили тих дій і саме тому що вам просто те слово не подобається, так само як і життя... Стосовно ні радянському, то не рада чи прийняла те рішення? Верховна рада, обласна рада, міська рада, сільська рада... Не в країні рад живете? чому вам так подобається себе обманювати?
jimmyspalah до Лучанин Показати IP 21 Квітня 2011 21:49
та знаєте - не подобається, але точно знаю одне, і це доведено було не раз,- ті хто формував тоталітаризм у найгірших його проявах зробив все, щоб вийшла самодостатня і самовідновлююча система. І він вгадав - навіть найчемніша і найшанованіша людина , попавши в казан не витримувала і ставала такою ж. повірте , мова йде не тільки про , скажем другу половину царювання комуністів. Ще на початку становлення СРСР масово вивозили людей освічених, і не тільки в науці, а й в сільськосу господарстві, а на їхні місця ставили або росіян, або людей зі сходу,ментально фактично також не українців. Але зараз спитайте будь-кого з так званих ідейних, і вони скажуть , що це брехня. Чому так робили? А тому що людина чужа для цього краю, яка не має тут нікого і нічого може послідовно і віддано виконувати доктрини червоного терору, НЕПу, розкуркулення, боротьби з ворогами народу(такої що з народу залишилися тільки ті, що й доносу не могли написати, бо неписьмені)і т.д. От звідти й почалося те бидлоття і ті падли. А щодо теперешніх часів, то таки правда,- керують такі самі, бо з системи теї ж. І не так треба їх міняти, як в 2004-му, а на вила. Не бояться нічого,от і царюють. Той хто не має страху - не має любові!
Лучанин до jimmyspalah Показати IP 22 Квітня 2011 02:44
Та не зовсім все так. Тих кого ставили на їх місце в більшості теж не питали чи вони хочуть сюди. І не всіх, як правило ставили начальниками. Більшість звичайних порядних людей хай з Росії, хай зі сходу втратили свої хати там де жили, тут колись одружились, мають дітей, онуків, правнуків, своє житло, роботу...вже тут вкоринились, теж голосували за незалежність. Терори, розкуркулення і т.п. заставляли робити тих людей під страхом смерті теж не вожді і не самі ті люди, а прислужники вождів. Те, як Ви називаєте, бидлоття в ті часи насильно вивчили, причому якісно, і назвати їх бидлоттям вже не можна. Що вам ці люди завинили? Виходить, що свої мали право вирізати цілі села, родичів незгодних з їхньою думкою. Тепер Ви їх прославляєте. А ті, кого заставляли винні перед Вами, що не померли. Вони винні що відбудували Україну, яка була передовою резпублікою в часи Союзу? Націоналізм переростає в нацизм саме тоді, коли націоналісти починають відверто забороняти думку інших людей, яка не співпадає з їхньою. Націоналізм - це проповідування своєї думки, але в комплексі з існуванням інших думок. Нацизм неприйнятний в усьому світі і його завжди будуть викореняти. Нажаль, західні області своїми необдуманими діями вже зайшли занадто далеко, щоб одуматись, пройшли "точку невозврата" ... Дуже шкода що серед цих людей молодь, яка замість навчання і розбудови країни в європейських сучасних традиціях весь час приміряє собі одяг тих кровавих часів...
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 22:40
З символами воювати легше чим з корупцією, хабарництвом та розкраданням власності громади. Якби депутати з такою скрупульозністю розглядали б і питання землі та комунальної власності, в частині недопущення розбазарювання, то шум біля таких подій був би цілком виправданий.
Helge до Anti-Mafia Показати IP 22 Квітня 2011 22:37
потому и плюют в прошлое - отвлекая от насущного... город уже превратился в грязную и пыльную помойку с разбитыми дорогами и кучей грязных шалманов на остановках...
Антибандеровец Показати IP 20 Квітня 2011 23:04
Кононовичи МОЛОДЦЫ!!!
КраФла Показати IP 21 Квітня 2011 01:01
Не бичтея усе буде добре http://www.youtube.com/watch?v=Npx9Qr60HuY&feature=related
Горсик Показати IP 21 Квітня 2011 09:27
А давайте повісимо разом три прапори: державний прапор, червоний прапор та червоно-чорний прапор. І подивимось як це буде виглядати.
Гуцул до Горсик Показати IP 22 Квітня 2011 19:41
І тебе разом з цими прапорами.
химера Показати IP 21 Квітня 2011 09:31
Які комуністи?Ви тільки подивіться на ті пики,що малювалися біля міськради і все стає зрозумілим про них.І ці недобиті підари,ще хочуть щось вимагати?Особливо показово виглядає на фоні усіх цих дебілів,такий собі пацюк та ще і москаль.В шию таких гнати з міста та України!!!А що до поваги до ветеранів ,то нехай пан регіонал у стінах Верховної ради голосує за соціальне забезпечення цієї категорії людей.А то він приїхав і розповідає байки,як нам потрібно приймати рішення.Цілком справедливо,що рада прийняла таке рішення.А червоними шматами не варто махати бо це може шкідливо вплинути на стан здоровя.Нехай їхній вождяка Симоненко-хряк,краще по домівках ветеранів послав цих уродів,то можливо знали реальні потреби ,а то собі собака маєтки награбастав,молоду ку..ву здибав,прямо по партійному вчинив.Набагато простіше через отих дегенератів піаритись і то треба було десь таких недоносків здибати.
Анонім Показати IP 21 Квітня 2011 09:54
Хочу щоб на фото чи відео мені показали хоч одного ветерана! Пікетували під червоними прапорами нащадки комунономенклатури.
Антикоммунист. Показати IP 21 Квітня 2011 10:07
Коммунистов - ФТОПКУ!!! Эту отрыжку совка нужно просто ЗАПРЕТИТЬ!!! Впрочем зачем запрещать? пройдёт ещё десяток лет и они самоликвидируются. Слава Богу, люди учатся думать и понимают, что коммунизм - это утопия.
M Показати IP 21 Квітня 2011 11:24
Шановні прихильники павшого режиму, хто вам платить за провокації? Наш президент, хтось із владних структур, з бізнесу, чи можливо, це підривна діяльність молодшої сестри України - Росії?
вояка. Показати IP 21 Квітня 2011 12:26
на 9мая весь город будет КРАСНЫХ флагах.Так что сосите болт уроды!!!!!
Фанат до вояка. Показати IP 21 Квітня 2011 14:47
9 Травня - традиційний деь копання картоплі
Юрій Ричук до Фанат Показати IP 21 Квітня 2011 14:56
Ага. а ще - чистки снігу і спалювання опалого листя )))
вояці до вояка. Показати IP 21 Квітня 2011 15:23
Ветерани хай носять, на будівлях будем шматувати. Хто вивісить - сам винен. Радуйся на своє мая, а інші 363 дні, твоєю мовою виражаючись, БОЛТ урод сосатимеш ТИ.
Житель міста Показати IP 21 Квітня 2011 14:23
А як бути з нагородами медалі ордена на яких зображені символи Радянського Союзу позривати з ветеранів.Позор такій владі.
Патріот Показати IP 21 Квітня 2011 14:29
У вояки починаються бурні фантазії :))))Ну, що ж ,фантазії залишаться фантазіями. Тішся цим!
Лучанин Показати IP 21 Квітня 2011 19:41
Верховна зрада проголосувала за встановлення червоних прапорів в усіх адміністративних закладах на День Перемоги 9 травня. Отже рішення міськради є протиправним на даний час. Яким чином хто з цієї ж..пи буде вилазити? І дай Бог вам це рішення не виконати - може хоч половину дибілів від влади усунуть...
кость волиняка Показати IP 23 Квітня 2011 17:13
Вітаю рішення про заборону окупаційної символіки.Червона шмата дразнить всіх Українців,комуняки вбивали за прапор України всіх патріотів.Ні символам окупації Українни їм місце на звалищі історії.Орда януковища хоче затягти Україну у мит. союз і повернути сиволіку окупантів,а московським окупантам розпродати українські чорноземи.До революції знищимо орду януковича ікомуняків відберемо награбовані статки.
іван Показати IP 23 Квітня 2011 20:22
Вітаю патріотів депутатів ,геть червоні шмати на смітник історії.
іван Показати IP 23 Квітня 2011 20:41
ВР і її рішення суреречать Конституції України.Це орда януковича з сателітами топчуть Конституцію і принижують прапор України на догоду москві
Мирон Показати IP 24 Квітня 2011 22:11
ВР -орда януковича знищує Конституцію України де чітко записано про прапор який може бути застосований на теренах України.Вітаю лучан , що поважають свою гідність і шанують Конституцію.Істині ветерани учасники бойових дій все розуміють, а кагебісти яких треба судити будуть навязувати нам свою шмату.Смерть ворогам .!!Слава героям України воїнам УПА І С.Бандері.
микола Показати IP 27 Квітня 2011 18:33
Вічна слава героям України,порвем символи окупантів,знищимо орду януковича і всіх зрадників і ворогів.Смерть ворогам.Українці до зброї до ревлюційної боротьби.Знищимо орду януковича і поставимо очільників ВО Свобода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus