USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У питанні зі Старим містом потрібна політична воля, - депутат

15 Травня 2013 10:31
Питання зі Старим містом у Луцьку не вирішується, тому що немає політичної волі. Ідею щодо перенесення Старого ринку, за яку брався ще минулий мер, так і не реалізували, тому що окремі політичні сили втрутилися і, подавши викривлену інформацію підприємцям, ініціювали «бунт».

Таку думку озвучив в ефірі телеканалу «Нова Волинь» депутат Луцької міської ради Павло Данильчук 14-ого травня.

Депутат вважає, що архітектор міста пропонує хорошу ідею – ринок перенести, але частину торгівельних точок лишити, тому що на площі історично колись все-таки була торгівля, але зробити це цивілізовано, так, як у Києві на «Бесарабці».

«Тут треба політична воля, бо це тисячі лучан, це тисячі доль. Підприємці хочуть бачити прозору позицію міської влади, що це не просто перенесуть, а дадуть гарантоване місце, підпишуть хорошу угоду, буде транспортне сполучення, хороші кіоски, - тоді підприємці погодяться», - наголошує депутат.

«На все це треба гроші, яких у бюджеті немає, але на інші потреби ж кошти знаходяться. Поки я не бачу від влади розуміння і жодних дій. Сподіваюсь, у майбутньому щось зміниться,» - резюмував народний обранець.

Разом із тим, Данильчук розповів, що йому не подобаються підходи до реставрації історичних пам’яток, яких у Луцьку багато. Він не поділяє позиції влади, яка надає під забудову підприємцям ділянки, на яких є підземні старовинні забудови.
«У нас є красивий замок, а що ми ще туристу покажемо окрім красивого замку?», - наголошує депутат.

Данильчук обурений тим, що будинок Косачів та будинок Пузини можуть втратити свою історичну цінність без належної уваги та компетентної реставрації - коли вони будуть потріскані та напівзруйновані.

Утім, депутат відмітив і позитивні зміни у місті щодо розвитку туристичного потенціалу та готовий працювати в цьому напрямку, залучаючи підтримку колег-депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ніна Показати IP 16 Травня 2013 10:13
Перенесете ринок - перенесемо міську раду! Геть руки від наших робочих місць!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus