USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«У Волинській ОДА ігнорують закон», - Шелеп

18 Липня 2011 17:27
Чиновники з управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації відмовили громадській організації «Асоціація Молодих Реформаторів» у проведенні громадської експертизи діяльності управління, запевнивши натомість, що проведуть таку експертизу самотужки, а результати повідомлять зацікавленим.

Про це пише у своєму блозі на «ВН» керівник «Асоціації Молодих Реформаторів», політолог Михайло Шелеп (на фото).

Очільник АМоРе розповідає: 2 червня організація звернулась до управління із офіційним запитом на проведення громадської експертизи, що передбачено постановою Кабміну від 5 листопада 2008 року № 976.

АМоРе цікавилась насамперед проведенням конкурсів та фінансуванням програм і проектів громадських організацій для дітей, молоді, сімей.

За підсумками громадського аналізу процедур проведення конкурсів передбачалось розроблення громадською організацією рекомендацій, що могли б посприяти покращенню цих процедур.

Однак у листі-відповіді від 3 червня управління у справах сім’ї, молоді та спорту ВОДА повідомило, що проведе таку експертизу впродовж місяця власними силами без участі громадської організації. Про результати структурний підрозділ ОДА пообіцяв повідомити додатково.

«Наступного ж дня після отримання запиту від громадської організації видається наказ начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації від 03.06.11 № 193-За, яким створюється комісія для проведення експертизи діяльності управління, яку заплановано провести у місячний термін після підписання наказу», – пише Шелеп.

«Тобто чиновники вирішили, що вони самі, без громадської організації – ініціатора експертизи, проведуть експертизу своєї ж діяльності. Посилань на законодавчі акти, які передбачають можливості таких дій, не було», – йдеться у блозі.

Шелеп стверджує: більше місяця управління не надсилало відповідь та не повідомляло АМоРе про результат розгляду запиту. І навіть сьогодні управління не виконало й свого наказу, адже досі не повідомило про результати «ноу-хау» – проведення експертизи самих себе, яку мали б завершити до 3 липня.

«Це може свідчити або про відсутність юридичної грамотності та виконавської дисципліни у працівників управління, або про свідоме перешкоджання громадській організації у проведенні експертизи. Тим більше, що тема, якою цікавилась ГО «Асоціація Молодих Реформаторів», а саме процедура проведення конкурсів, під час яких «ділилися» бюджетні кошти між громадськими організаціями, не раз ставала предметом дискусій та обговорень між органами влади і громадськістю», – вважає Шелеп.

З цього приводу АМоРе звернулась до голови Волинської ОДА з проханням вжити відповідних заходів для притягнення до відповідальності керівництво та працівників управління у справах сім’ї, молоді та спорту за неналежне виконання своїх обов’язків та порушення Постанови Кабінету Міністрів України від 05 листопада 2008 року № 976.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Орест Показати IP 18 Липня 2011 18:45
Михайле при всій повазі, що ти зробив в житті корисного окрім твоїх псевдо досліджень?? Кому стане легше від твоїх моніторингів? чи ти думаєш що управління якщо захоче не зможе приховати свої діяння?
! Показати IP 18 Липня 2011 19:24
вони хімічили, хімічать і будуть хімічити. але такі "встряскі" їм час від часу потрібні. хай хоч трохи бояться...
марко Показати IP 18 Липня 2011 20:42
Дайте хлопцеві укравління, бо не вгамується. Він що даремно в США на стажквання з'їздив?
шльома Показати IP 18 Липня 2011 23:46
А чому не почати інспекцію з прокуратури?
Vigilante Показати IP 19 Липня 2011 02:52
Розвелося, блін, політолоХів, триндіти - воно ж не мішки ворочати. Йшов би краще на завод, там би його навчили по-справжньому працювати.
: Показати IP 19 Липня 2011 12:50
Хто ти такий Михайле, щоб проводити експертизу управління?! Що не дали грошиків скільки хотілось? Хто в твоїй організації фахівець, котрий зможе виявити порушення?! І напиши, будь ласка, чи відробляючи грантові гроші, організація чітко дотримується законів та постанов?
!!! Показати IP 19 Липня 2011 15:47
Чому не додане моє повідомлення? Дуже часто не друкуються, напевне, якісь "незручні" для когось думки...
Senator Показати IP 20 Липня 2011 07:46
Є мудра приказка: "Собаки гавкають, а каравани йдуть". А НГО як відомо "пси демократії". І що то за запитання "Хто такий Михайло Шелеп". Мені особисто пофіг. Прочитайте його матеріал в блозі. Чітко, конструктивно і зрозуміло. А Закон таким як Шелеп, тобто громадським організаціям дав право робити екзекуцію чиновникам, вибачте, громадську експертизу. Бо в нормальних країнах за таку поведінку як у наших чиновників відкривають кримінальні справи, а в Китаї розстрелюють. Моральні ... напевно за державну заробітну плату будують вілли та відпочивають на канарах. Я плачу податки, і хочу, щоб чиновники виконували свої прямі функціональні обовязки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus