USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна офіційно призупинила транзит вантажівок РФ

15 Лютого 2016 11:48
Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії.

“До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України”, — сказано в повідомленні.

Відповідне протокольне рішення було прийняте на урядовій нараді вранці понеділка, 15 лютого.

Додамо, що Міністерство закордонних справ України направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій. своєму боці не пропускає їх в Україну.

Нагадаємо, 10 областей України блокують російські фури, які намагаються доїхати в країни Євросоюзу, хоча на Волині вчора частково розблокували рух вантажівок РФ в напрямку Білорусі.

Ініціатори акції вимагають від української влади ухвалити рішення щодо заборони торгової діяльності агресора на території України.



Окрім цього, румунська митниця заблокувала російські вантажівки і вже на своєму боці не пропускає їх в Україну. Про це повідомляє у Фейсбуці прес-служба організації "Карпатська Січ", яка є одним з ініціаторів акції.

Згідно з даними активістів, румунські митники оголосили страйк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 12:14
Що Ви пишете ? "Росія в порушення праівил і процедур ....в односторонньому порядку призупинила."....А хто перший це почав ? Не наші активісти ? Росія відповіла тим же, тільки вже офіційно. Так що причину в собі треба шукати, а не на дзеркало шпиняти ....А давайте відмовимося від російського газу та заборонимо його транзит у Європу. Слабо ? Плювати нам на міжнародні угоди.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 12:59
Перед тим як язиком молоти спочатку розбирися в суті справи. Росія ще з січня місяця ввела заборону на транзит нашим автомобілям, вїзд був можливий лише з території Білорусії що в свою чергу приводить до паперової тяганини до збільшення часу на доставку і збільшення витрат, і в свою чергу збільшення ціни, що робить наші товари не конкурентними. Думай перед тим як писати. Бог язик дав а над розумом поглумився.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 14:27
Правильно писати - розберися. А по друге РФ цілий рік попереждала Україну, що буде захищати свій ринок від дешевих товарів і контрабанди з Європи. Для того і угоду відтерміновували. Просто до цього треба було готуватися. І головне - не треба думати над тим, як зробити гірше сусіду ( поганому чи хорошому), від нього нікуди не дінешся. Потрібно у себе лад навести, щоб українцям жилося краще. Тому що політики прийшли і пішли, а гріхи їхні розбирати простим громадянам.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 15:11
от і ми зашищаємо свої дороги від кацапських авто
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 13:14
Розвозячи соплі і сльози сказав кацап, витираючи ноги в Будапештський меморандум...
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 15:09
параша зупинила транзит українських товарів з 04.01.2016 (http://fakty.ictv.ua/ua%3Dmenu-cont-3/index/read-news/id/1571466) ТАК ХТО РОЗПОЧАВ ТОРГОВУ ВІЙНУ ?! я не кажу про раніші заборони ввезення окремих українських товарів
Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 12:20
нема чого тим кацапам їздити в Європу.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 13:26
Давай Росія вводь санкції щодо України. Візовий режим з Україною саме те...
Юлія Парій Показати IP 15 Лютого 2016 14:23
Зате фабрика Порошенка у Липецьку успішно працює
Ірина Таран Показати IP 15 Лютого 2016 14:27
думаю Порошенко після цього перекриє нам повітря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus