USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабмін розгляне питання транзиту російських вантажівок через Україну

14 Лютого 2016 22:45
Кабінет міністрів України розгляне питання руху російських вантажівок територією України 15 лютого.

У зв’язку з ситуацією з проходженням через територію України вантажних транспортних засобів Росії, Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань оперативного штабу, основним завданням якого є постійний моніторинг ситуації та вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабміну, - йдеться у повідомленні «Радіо Свобода».

На даний час також проводять технічні консультації з представниками Європейської Комісії та деякими державами-членами ЄС.

Глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що уряду слід зібратися на екстрене засідання та ухвалити «принципове рішення» щодо російських вантажівок.

Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії. Тепер він можливий тільки через територію Білорусі, через певні визначені прикордонні пункти, за умови відстежування руху вантажів за допомогою російської системи супутникової навігації «Ґлонасс».

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що 1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України. Через це у п'ятницю, 12 лютого, активісти почали блокування доріг для фур із російськими номерами поблизу Нижніх Воріт на Закарпатті. Акцію підтримали активісти Львівської та Волинської областей, де також розпочали безстрокову акцію блокування руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації. На Волині учасники блокади «розвернули» 35 російських фур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Треба заспокоїтись Показати IP 14 Лютого 2016 23:14
І припинити психоз розпочатий турчиновим і бандою а Крим і Донбас вернеться як вернулась одна Німеччина до другої тільки еволюційним шляхом а не революційним
Zarobitchanyn до Треба заспокоїтись Показати IP 15 Лютого 2016 05:16
Крим запийте холодною водою, це вже суб'єкт РФ, самі його проскакали на "майданах". Філософія юрби.
до холуйчанина до Zarobitchanyn Показати IP 15 Лютого 2016 10:20
закрий піддувало і їдь сортири поприбирай в білокамяній
Ігор до до холуйчанина Показати IP 15 Лютого 2016 17:06
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus