USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна - в центрі уваги світу: що говорять про події на Майдані

11 Грудня 2013 12:15
Західні політики засудили розгін Євромайдану, який відбувся минулої ночі на Майдані Незалежності в Києві. - іфнормує ТСН.

Зокрема держсекретар США Джон Керрі назвав побиття учасників Євромайдану співробітниками "Беркуту" огидним. "Сполучені Штати Америки висловлюють огиду до рішення української влади задавити мирний протест на київському Майдані спецслужбами, сльозогінним газом і кийками, а не повагою до демократичних прав та людської гідності.

Така реакція неприйнятна і недостойна демократичної країни", - Держсекретар США Джон Керрі.

Він нагадав, що впродовж останніх кількох тижнів офіційний Київ запевняв Вашингтон, що прислухається до голосів українців на Євромайдані. "Як церковні дзвони дзвонять сьогодні серед диму на вулицях Києва, Сполучені Штати Америки разом з українським народом. Він заслуговує кращого", - заявив Керрі.

Своєю чергою, посол США в Україні Джефрі Пайятт додав, що українська опозиція "демонструє стриманість Ганді". Колишній генеральний секретар НАТО Джеймс Грін закликав ввести санкції проти влади України і арештувати активи українських чиновників. "Час для терпіння закінчився. Наша відповідь повинна бути бути мовою, яку зрозуміють бандити: санкції, арешт активів і зневага", - сказав Джеймс Грін.

У Литві теж критично відрегували на розгін Євромайдану, назвавши нічні сутички на Майдані Незалежності "плачевними". "Беркут виштовхує мирних демонстрантів з Євромайдану. Застосований сльозогінний газ. Це - доказ того, як уряд готовий до діалогу. Плачевно", - заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав розгін "репресіями". "Ми стежимо за подіями всередині і навколо Майдану в цей момент з великою стурбованістю. Репресії не шлях вперед для України", - міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Євродепутат і колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт закликав єврокомісара Кетрін Ештон захистити Євромайдан. "Насилля в Києві повинно бути зупиненим негайно! Кетрін Ештон повинна повернутися на Євромайдан для захисту мітингувальників. Ми з Україною", - закликав євродепутат Гі Верхофстадт.

Своєю чергою, представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон закликала владу і опозицію до діалогу. "Я з сумом спостерігала, що поліція застосовує силу, щоб вигнати мирних людей з центру Києва. Влада не повинна діяти вночі, взаємодіяти із суспільством за допомогою поліції. Діалог з політичними силами і суспільством та використання аргументів завжди краще, ніж аргумент сили", - підкреслила Ештон. Нагадаємо, близько 3 ранку на Євромайдан почали з'їжджатися кияни. Євромайдан кричав: "Київ! Вставай!". Небайдужі водії готові підвозити людей до центру безкоштовно. Автомобілістам радять заливати бензин в каністри. Львів повстав через штурм Євромайдану: оголошено мобілізацію, дзвонять церковні дзвони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанин Показати IP 11 Грудня 2013 12:35
Джон Керрі нехай заткне свого поганого рота, і не піниться. Як кажуть, хтоб мичав, а хто б мовчав. Після того, як випливли факти катувань людей на американських базах та у повітряному просторі на літаках, ср***ні янкі нехай не пруться до нас із своєю славнозвісною "демократією".
III до лучанин Показати IP 11 Грудня 2013 13:13
бідняга, ти весь обслинився
Ісса ндойє Показати IP 11 Грудня 2013 12:56
Заказуха стадного инстинкта, удивляюсь как этот бедлам терпят коренные Киевляне, нагнали галицких вуек за бабки, заср*** православную святыню и считают это революцией, а это работа ЦРУ США, необходимо немедленно всех отправить по домам любым способом. Власть , которой законом дано реагировать на этот беспредел, глотает сопли ... Стыд берет за Украину и ее правителей ...
III до Ісса ндойє Показати IP 11 Грудня 2013 13:14
що нового в москві???
Ісса ндойє до III Показати IP 11 Грудня 2013 13:36
Там таке саме г****но , тільки е цар...
до чудаків демократі Показати IP 11 Грудня 2013 14:18
США - сама демократична країна. Демократично рорзбомбила Ірак мотивуючи війну наявністю зброї масового знищення, правда зброю не найшла, але й вибачитися забула. Демократично розбомбила Югославію, демократично воювала у В'єтнамі, Авганістані і інших країнах
Лучанин Показати IP 11 Грудня 2013 14:48
Шановні, коли ви вже зрозумієте, що іде захоплення України, як Євросоюзом, США, так і Росією. Замість того щоб згуртуватися і дати відсіч усім (це вже на даному етапі, раніше можна було домовитися з вигодою для своєї країни), люди (менша частка), не розуміючи того своїми руками все більше і глибше здають країну її ворогам (друзів не має жодна країна, апріорі, в першу чергу в економіці). З іншої сторони, є пряме втручання інших країн в справи держави і мене дуже дивує позиція Уряду і Президента, чому до цього часу не виставлена нота протесту. Перший, хто повинен піти в відставку, це міністр закордонних справ! Продовження майдану лише поглибить ситуацію і ще далі відштовхне Україну від омріяного всіма 100% українців європейського майбутнього (не вступ до Євросоюзу, я їх якість життя, яку ми всі хочемо, але не бажаємо і пальцем поворухнути щоб це самим зробити, а за нас ніхто цього не зробить). Майдан вже давно вийшов за межі мирних акцій, тому дії влади та міліції на даний час є цілком виправданими. Майдан повинен діяти демократично, а не анархійно - це різні речі, принаймні по визначенню. Зараз майдан фактично зупиняє розвиток країни, не кажучи вже про життя столиці. Мабуть наступними діями вже буде вихід на майданівців інших сорока з гаком мільйонів, не дай Господь...
Ісса ндойє Показати IP 11 Грудня 2013 15:04
Не знаю як перед богом... Але батьки запасайтеся грошенятами на адвокатів, коли слідчий прийде будуть повні штани революційної єйфорії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus