USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна і Білорусь визначились із держкордоном

18 Червня 2013 15:21
Договір про кордони між країнами підписали під час офіційного візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну, - пише Кореспондент.

Варто зазначити, що кордони були затверджені згідно з документом від 12 травня 1997 року. Повідомляють, що раніше Білорусь вимагала від України виплати 134 мільйони доларів для того, щоб розблокувати процес демаркації кордону. Визначення меж між країнами необхідне для подальшого підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Окрім того, в сьогоднішньому договорі закладені також і механізми компенсації, а саме співпраця у сфері ВТС, поставок комплектуючих для ППО і масштабних схем з Укрспецекспортом. Серед інших поступок - поставки електроенергії в Білорусь за нижчою ціною і пільгові тарифи для транспорту.

Як повідомлялося сьогодні, 18 червня, у Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Нагадаємо, в 2010 році посол України в Білорусі Роман Безсмертний заявив, що Київ не визнає існування 134 млн. доларів боргу України перед Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus