USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Україні загрожує дешева робоча сила з Азії, - нардеп

16 Серпня 2011 13:37
Безвізовий режим з Гонконгом може обернутися для України масовою міграцією і засиллям дешевої робочої сили.

Таку думку під час прес-конференції 16 серпня в Луцьку озвучив народний депутат України Сергій Шевчук.

Він зазначив, що після вересневого візиту в 2010 році Президента України Віктора Януковича до Гонконгу між країнами ввели безвізовий режим. Однак, така політика на думку депутата вигідна лише заможним бізнесменам.

«Чи багато українців захоче поїхати в Гонконг? А що таке жителі Гонконгу? Я питав в українських дипломатів чи реально, що будь-який житель Китаю через Гонконг може попасти безвізово в Україну. Вони сказали – так. А для чого? Є ж приклад Росії, Забайкалля, Далекий Схід, там вже цілі китайські селища, цілі території,а для чого це Україні? Невже в нас мало інших мігрантів?».

Депутат каже, що Україна займає п’яте місце в світі по рівню міграції в країну. Хоча більшість з емігрантів й націлені на Західну Європу, однак все ж більше переселенців їдуть саме в Україну.

«Україні вже бракує робочої сили. На металургійних комбінатах на хімкомбінатах, на приватизованих в скорому часі землі – хто буде працювати, українці? А чи це кращі працівники з точки зору олігархів? Працівники, які думають про демократію, про вільні вибори, про свою історію, вони думають як їх діти будуть жити в демократичній державі. Друге діло безропотна робоча сила з азійського регіону», - коментує Сергій Шевчук.

«Мені так здається, що бізнес-інтереси окремих олігархічних груп призведуть до того, що нашу батьківщину, нашу землю будуть перетворювати на місце проживання іноземців, які будуть безропотно працювати і приносити ще більше здобутків окремим кланам, які панують в країні», - додав народний обранець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus