USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни завезли на окуповані території понад 100 тисяч мігрантів з Азії

30 Листопада 2023 11:25
Російські загарбники намагаються змінити демографічний склад населення на тимчасово окупованих територіях України. Ворог масово звозить туди мігрантів з Центральної Азії.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Зазначається, що загальна кількість таких мігрантів на окупованих територіях України вже перевищила 100 тисяч осіб.

Більшість переселених Росією мешканців Центральної Азії працює на будівництві. Надалі росіяни планують їх мобілізувати в обмін на отримання громадянства.

Читати ще: За добу ЗСУ «склали в пакети» понад тисячу ворожих вояків та знищили купу техніки, – Генштаб

«Такий масовий заїзд мігрантів вже спровокував погіршення кримінальної ситуації й призвів до створення етнічних злочинних угруповань. За допомогою організованих злочинних груп росіяни намагаються покращити контрольованість регіону, який їм не належить», – наголосили в Центрі нацспротиву.

Зазначимо, що до країн Центральної Азії належать Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Туркменістан, а також Казахстан.

З початку повномасштабного вторгнення російські війська вбили тисячі мирних українців на окупованих територіях. Сотні тисяч осіб покинули своє місце проживання – виїхали або на вільну від загарбників територію України, або на територію інших країн.

Місцевих мешканців росіяни змушують виїжджати через безробіття та гуманітарну катастрофу, а замість них завозять мігрантів, лояльних до Росії. Зокрема, така тенденція простежується на Донеччині. Тільки в Маріуполь РФ переселила понад 30 тисяч мігрантів з Центральної Азії та Північного Кавказу.

Читати ще: ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей до РФ

Крім того, окупанти незаконно вивозять українців на територію РФ. Тисячі депортованих – діти. Декого віддають на всиновлення до російських родин навіть попри те, що в них є батьки та родичі в Україні. Частину маленьких українців вже вдалося повернути на батьківщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus