USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська влада навколішках благає безвіз, – експерт

28 Листопада 2016 10:26
Політичний експерт Сергій Биков заявив, що українці просять безвізовий режим в Євросоюзу як милостиню, коли потрібно піднятися з колін і вимагати, а не просити безвіз.

Про це повідомляє 24 канал.

Більше того Биков заявив, що Україна повинна ввести відповідні обмеження на країни, які не підтримують безвіз.

«В іншому випадку, нам необхідно ввести візовий режим з цими країнами, і пускати європейців в нашу країну тільки за умови отримання української візи», – наголосив блогер.

Крім того він нагадав, що ще з часів президентства Ющенка Україна навколішках стоїть перед європейцями з простягнутою рукою, «благаючи їх пустити наших громадян на екскурсію в свої хороми».

Разом з тим він відзначає, що зверхність ЄС проявляється і в інших напрямках двосторонніх відносин з Україною, зокрема і в квотах на експорт/імпорт української продукції.

«Це проявляється не тільки в питанні віз, але також і в економічних аспектах. Візьмемо наприклад Угода про Асоціацію та Зону вільної торгівлі з Євросоюзом, які надають Україні річні квоти на експорт в ЄС української продукції, які окремими підприємствами виконуються протягом одного робочого дня. Квоти на експорт\імпорт – це завжди предмет торгів, а не «милість» з боку партнерів», – наголосив Биков.

Своєю чергою президент Німеччини Йоахім Гаук важає, що Європейський Союз не потрібно поглиблювати ще більше, - повідомляє Україська правда.

"Створивши ЄС, ми розвинули неймовірний концепт. Мирний проект, про який покоління до нас не могли навіть посміти мріяти. Але на шляху до тіснішого союзу ми часто занадто швидкі, і не всі громадяни можуть чи хочуть встигати за нами. Це мене турбує" - зазначив Гаук.

За його словами, необхідно більше звертати увагу на принцип субсидіарності з тим, щоб питання, які можна вирішити на національному рівні, вирішувалися саме на ньому. "Зрештою нам слід взяти паузу (в євроінтеграції), під час якої обговорити, якої мети хочемо досягти і якими темпами", - зазначив президент Німеччини.

Нагадаємо, громадяни України так і не отримали довгоочікуваного рішення ЄС під час саміту Україна-ЄС про безвізовий режим.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПОРОШЕНКО УКРАЇНІ БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ ОБІЦЯВ. ВІДЕО

Як повідомляло нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини, надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом намагаються загальмувати Франція, Німеччина та Бельгія. Так, Париж, Берлін і Брюссель прагнуть знайти хоч якусь зачіпку, щоб відкласти розгляд питання. Така поведінка пов'язана з внутрішньополітичною ситуацією в цих країнах, де питання міграції є дуже болючим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан Показати IP 28 Листопада 2016 10:40
Доволі оригінальне ствердження: "Україна повинна ввести відповідні обмеження на країни, які не підтримують безвіз". Отже, за логигою пана політичного експерта Сергія Бикова, Україна має ввести санкції проти країн Євросоюзу. Чудово. Путлер плаче в куточку-рашка "отдихає".
Sieger до Степан Показати IP 28 Листопада 2016 15:28
А ще краще звучить про "вимагати" безвіз. Так і уявлється, коли на таку "вимогу" Європа, для якої все, що на схід від польського кордону є "Руслянд", спитає в України щось накшталт "А ти, васа, хто такий, щоб щось тут вимагати?!". І дійсно, що є Україна для Європи, щоб щось "вимагати"? Та нуль без палки! Просто смішно з думок таких "ікспердів".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus