USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У ЄС обговорять безвізовий режим для України, але рішення не ухвалюватимуть

8 Червня 2016 22:30
Міністри юстиції країн-членів Європейського Союзу обговорять пропозиції Європейської Комісії надати Україні, Грузії, Косово та Туреччині безвізовий режим, але ніяких рішень ухвалювати не будуть, - інформує УНІАН.

Про це сьогодні, 8 червня, в Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС з внутрішніх справ, яке відбудеться 10 червня, повідомив високопосадовий дипломат.

З його слів, насамперед має бути ухвалено рішення щодо призупинення дії безвізового режиму.

"Міністри обговорять візову політику у світлі пропозиції Єврокомісії надати безвізовий режим Україні, Грузії, Косово та Туреччині", - сказав він.

Разом з тим дипломат нагадав про запропонований механізм призупинення дії безвізового режиму з усіма країнами, з якими він існує в ЄС.

"Під час останнього засідання Рада ухвалила загальний підхід щодо так званого механізму призупинення. Президенство може розпочати обговорення цієї пропозиції з Європейським парламентом так скоро, як тільки парламент буде готовий. Це важливо, тому що багато делегацій та держав-членів вважають, що посилення механізму призупинення є передумовою для того, щоб погодитися щодо візової лібералізації", - деталізував він.

Зі слів дипломата, нідерландське президентство в ЄС сподівається розпочати цю дискусію дуже скоро, щоб питання проголосувати на пленарному засіданні у липні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Брюсселі пройшла маніфестація на підтримку якнайшвидшого рішення Євросоюзу скасувати візові вимоги для українських та грузинських громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 08:42
Європа.Та ну її в ...опу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus