USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям у Польщі погрожують фанати скандального журналіста

22 Листопада 2016 07:00
Програму на радіо в Польщі, в якій прозвучали фрази про те, що українці є "різунами" та "гвалтівниками", зняли з ефіру, а прихильники ведучого погрожують польським українцям.

Про це повідомляє Світ.ua.

Відомий у Польщі ведучий Войцех Цейровський разом з Анджеєм Рудніком вели бесіду про фільм "Волинь" у прямому ефірі "Радіо Кошалін".

У програмі "Огляд преси" пан Цейровський, відповідаючи на запитання про кіно, назвав українців "гвалтівниками" та "різунами". Руднік перепитав, чи й справді він вважає ВСІХ українців такими, на що Цейровський без вагань ствердно відповів.

"Цейровський ствердив, що всі українці - це "різуни й гвалтіники". Також сказав, що так думає тому, що жоден з відомих українців не засудив злочинів, вчинених проти поляків. Зробив це в дуже різкий спосіб, до того ж не згідно із фактами, - розповідає голова Об'єднання українців Польщі Петро Тима, - Усе сказане в радіоефірі викликало великий резонанс у польському суспільстві.

Першою була реакція поляків, прихильних до України. А ми звернулись до прокуратури із заявою, аби сказане ведучим оцінили у правовому вимірі. Проте наразі немає інформації про реакцію Прокуратури. Ще одну скаргу подали і до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення".

Висловлюваня Цейровського набуло небаченого розголосу. І 12 листопада його чергова передача не вийшла в ефір.

"Не випустити Цейровського та Рудніка в ефір вирішив директор Радіо, - каже Петро Тима. - За неофіційною інформацією, угоду з журналістом узагалі розірвуть".

"Середовища, неприхильні до українців, починають говорити про цензуру, - доповнює Петро Тима. - А деякі починають погрожувати членам Об'єднання українців у Польщі, тому що наша заява в Прокуратуру порушила мовчання навколо цієї теми".

За словами Петра Тими, Цейровський, людина неоднозначна, і є прихильником праворадикальних поглядів. З його вуст часто звучать гострі слова в адресу жіноцтва, політиків. І разом з тим, як велика частина не прихильна до Цейровського, чимало є й таких, які стають на його захист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
234 Показати IP 22 Листопада 2016 09:41
Наші контрабандисти нічого не бояться
Анонім до 234 Показати IP 22 Листопада 2016 11:40
польські також

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus