USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Австрії достроково обирають парламент

15 Жовтня 2017 10:36
У Австрії о 6.00 за місцевим часом (7.00 за Києвом) у неділю, 15 жовтня, відкрилися виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах.

Як повідомляє DW, 6,4 мільйона громадян країни з правом голосу вибирають між 16 партіями.

Зазначається, що процес голосування триватиме до 17.00 за місцевим часом (18.00 за київським), дані екзит-полів очікуються відразу після закриття дільниць, офіційні результати - не раніше 19 жовтня.

Фаворитом на виборах вважається консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з кандидатом на посаду канцлера, чинним міністром закордонних справ Себастьяном Курцем.

Опитування прогнозують чинному главі уряду і лідеру Соціал-демократичної партії Австрії (СДПА) Крістіану Керну друге місце. Відповідно до соцопитувань, до парламенту також має потрапити правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС). Подолати чотиривідсотковий бар'єр можуть і Зелені, а також ліберальна партія NEOS – «Нова Австрія і ліберальний форум».

Нагадаємо, дострокові вибори до парламенту Австрії відбуваються за рік до запланованого терміну, оскільки влітку цього року коаліція соціал-демократів і консерваторів (СДПА та АНП) розвалилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus