USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В РНБО назвали два сценарії Кремля щодо України

15 Січня 2015 12:31
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключає можливості початку повномасштабної війни.Про це Турчинов сказав під час виступу в парламенті, - інформує УНІАН.

“Наразі триває злагодження батальйонних тактичних груп, особовий склад яких отримав досвід бойових дій під час регулярних ротацій на території нашої країни”, - сказав Турчинов. За цих умов, вважає він, можливі два основних сценарії.

“Перший — це відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступ за активної участі збройних сил Російської Федерації, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна”, - сказав він.

Другий сценарій, зазначив він, передбачає спроби Кремля не допустити стабілізації ситуації в Україні, активізації терористичної діяльності, перетворення протистояння у довготривалий збройний конфлікт з виснаженням економічного, воєнного, морально-психологічного потенціалу України та створенням передумов для реалізації їхньої мети — знищення державності і незалежності України.

Також, зі слів Турчинова, вздовж східної частини українсько-російського кордону в повній бойовій готовності знаходиться близько 52 тисяч російських військ із значним наступальним потенціалом.

Турчинов зазначив, що вони мають понад 300 танків, понад 1800 бойових броньованих машин, понад 750 артилерійських систем і систем залпового вогню, до 360 бойових літаків і ударних вертольотів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus