USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Обами хочуть відібрати Нобелівську премію миру

24 Березня 2011 13:08
Президент США Барак Обама виступив на захист присудженої йому в 2009 році Нобелівської премії миру, яку ряд державних діячів з інших країн поставили під сумнів у зв'язку з військовою операцією в Лівії, повідомляє сайт американського телеканалу CBS.

Про це інформує ТСН .

З критикою військових дій очолюваної США коаліції в Лівії виступив, зокрема, президент Болівії Ево Моралес, висловивши незадоволеність тим, що лауреат Нобелівської премії миру очолює "зграю агресорів". Крім того, в Нобелівський комітет з пропозицією позбавити Обаму премії звернувся російський політик Володимир Жириновський.

"Коли я отримував цю нагороду, я особливо відзначив іронію (цієї події), оскільки на той момент я вже мав справу з двома війнами", - заявив президент США в інтерв'ю телерадіокомпанії CNN в Сальвадорі. За словами Обами, він звик того, що між виконанням обов'язків головнокомандуючого і устремліннями до миру існує певна розбіжність.

Однак, як повідомив Обама, американський народ "не бачить суперечності" в тому, що президент розпорядився атакувати сили Каддафі у Лівії для того, щоб "народ не вбивали через диктатора, який хоче втриматися при владі".

Між тим, за даними опитування Reuters/Ipsos, військову операцію проти Лівії підтримують близько 60% американців. При цьому із загальної кількості опитаних 48% американців назвали головнокомандувача ЗС США президента Обаму "обережним і передбачливим", 36% - "нерішучим і вагається", "сильним і рішучим" Обаму назвали тільки 17% респондентів.

В операції, що отримала кодове найменування "Одісея. Світанок", беруть участь 13 країн, зокрема, Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія.

За даними лівійської влади, в результаті ударів сил коаліції загинули десятки мирних громадян. Країни-учасниці коаліції ці відомості не підтверджують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus