USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В США внесли зміни до скарги проти Тимошенко, - ЗМІ

9 Червня 2013 16:00
Американська компанія Universal Trading & Investment Co. уточнила свій позов у Федеральному суді Нью-Йорка до колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та її «спільників», серед яких її чоловік Олександр Тимошенко.

Про це йдеться у судових документах, які має у своєму розпорядженні Російське агентство правової і судової інформації, - інформує ТСН.

Федеральний суд Нью-Йорка відхилив позов UTICo про стягнення близько 18,3 мільйона доларів з Тимошенко у грудні 2012 року. Компанії не вдалося надати докази того, що представники Тимошенко або вона особисто займалися якоюсь підприємницькою діяльністю в Нью-Йорку, зазначив суд. Проте клопотання про відновлення провадження, подане незабаром після цього, було задоволено, і UTICo дозволили внести зміни до своїх вимог тільки у зв'язку з можливими порушеннями закону RICO. Позов спочатку відхилили за відсутністю юрисдикції, оскільки обидві сторони звертали увагу на наявність у них різного громадянства.

У постанові суду наголошується, що жодна із сторін не надала докладного аналізу з питання, а оскільки суд наділений юрисдикцією в даному випадку, то UTICо було дозволено внести зміни до своєї скарги проти Тимошенко лише у частині можливих порушень закону RICO.

У скарзі стверджується, що Тимошенко з чоловіком здійснювали незаконну підприємницьку діяльність у Нью-Йорку, включаючи відмивання грошей ЄЕСУ через операції з використанням місцевих банків за співучасті колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, якого засудили у США до дев'яти років ув'язнення і штрафу в розмірі 10 мільйонів доларів, і Вавилова. Також, на думку українських правоохоронних органів, Тимошенко заплатила за замовлені вбивства близько 2,479 мільйона доларів через банки Нью-Йорка, що за законодавством США підпадає під заборони, на які не розповсюджується позовна давність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus