USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Від Романюка вимагають пояснень (оновлено)

22 Березня 2011 10:55
Депутати викликали луцького міського голову Миколу Романюка на комісію з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики і регламенту.
Депутати міськради хочуть почути пояснення від міського голови, чому він вчасно не скликав сесію або ж не доручив це комусь іншому.

Нагадаємо, Микола Романюк, заветувавши 28 лютого одне з рішень Луцької міської ради, не скликав у двотижневий після цього термін сесію, аби депутати, згідно закону, мали змогу розглянути його вето. Це, як стверджує ряд депутатів – пряме порушення закону міським головою.

Після довгих обговорень депутати регламентної комісії 21 березня вирішили послухати позицію самого Миколи Романюка, а потім дати висновок щодо вчиненого ним порушення, який обов’язково заслухають на сесії Луцької міської ради 23 березня.

«Я вважаю, що комісія має діяти шляхом двох рекомендацій та висновків. Для ради 6-го скликання це перша така ситуація, коли міський голова порушив закон та права громади. Тому вважаю, що потрібен висновок саме щодо порушень вимог закону», - зауважив депутат міськради Андрій Осіпов.

Голова комісії Святослав Боруцький переконаний, що комісія не може просто проігнорувати цей факт.

«Ми зобов’язані вказати міському голові на обов’язковість дотримання закону», - вважає Боруцький.
Тим часом секретар міської ради Григорій Пустовіт виправдовує свого керівника, мовляв, це робочий момент і кожен із нас може помилитися.

«Я думаю, що Микола Ярославович просто не усвідомив усієї серйозності цієї помилки. Я сумніваюся, що вдруге він не допустить подібне», - прокоментував ситуацію секретар ради.

Таким чином, члени комісії вирішили дочекатися пояснень від самого міського голови, а вже тоді давати свою оцінку цій проблемі.

Як стало відомо пізніше, мер Микола Романюк у понеділок, 21 березня, під кінець засідання регламентної комісії таки з"явився до депутатів.
Як повідомив Андрій Осіпов, Романюк сказав, що визнає свою помилку.
«Він сказав, що визнає, що допустив порушення, обіцяє, що в майбутньому таких порушень не вчинятиме, і йому прикро, що через певні помилки його підлеглих таке порушення було. Але враховуючи, що він є керівником, то він не буде зсилатися на порушення свох підлеглих, а повністю визнає, що це його вина», - розповів Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
VSC Показати IP 22 Березня 2011 11:38
Мера на ковер!!! Хорошая идея, он поди забыл уже, как это - на коврике стоять и оправдываться. А почему его никто на ковер не вызывал, когда а городе народ зимой падал и калечился?
Андрій Лучик Показати IP 22 Березня 2011 12:03
Якщо Романюк насправді визнав свою помилку, то це дійсно гідний вчинок. Варто віддати належне.
Журналюга Показати IP 22 Березня 2011 12:15
Викликає обурення і жалість позиція Григорія Пустовіта, який не дав на відміну від Осіпова і Боруцького принципову оцінку незаконним діям Романюка, а щось белькотів на захист не менш переляканого ніж він мера. Пустовіте, чому не відстоюєте інтереси громади? Чому не ходите на політичні акції у Луцьку? Ви продалися Романюку за тепле місце і за квартиру, яку вже вам шукають у фонді житла міськради за розпопядженням Романюка?
Законодавець Показати IP 22 Березня 2011 12:28
Є факт порушення Закону. Має бути адекватне покарання. Завтра секретар ради порушить (перший раз), а потім вибачимо кожного з депутатів, а ще є декілька сотень чиновників і т.д. і т.п. Хоча, якщо під знак то штраф, а якщо на всіх освітян наплювати в місті - то вибачення!!! Хай Романюк з своєї кишені виплатить кожному працівнику садочка різницю в з/п і кожному з батьків, які на таксі спішили своїх малюків забирати - ось це буде належним вибаченням.
Людмила Показати IP 22 Березня 2011 14:36
А Пустовіт добряче підставив Романюка, нормальний мужик сказав би, що то його упущення в роботі, а не романюка. А гріша підленько підставив Романюка. Це тільки початок. Всі знають, які інтриги плів Гріша в БЮТі, щоб прибрати розумних людей з партії і "захопити" керівництво міською організацією. Гріша стрімко злетів у гору, а ще стрімкіше буде падати додолу. І це падіння не за громами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus