USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Владі на Волині поставили трійку з плюсом

30 Березня 2011 09:43
Експерти оцінили перший рік роботи голови Волинської ОДА Бориса Клімчука на «4», а його команді поставили «3+».

Про це 29 березня йшлося під час засідання круглого столу на тему «Громадська експертна оцінка першого року діяльності виконавчої влади у Волинській області».

До обговорення залучили заступників голови Волинської ОДА, громадських активістів, науковців та представників різних політичних партій.

На що сподівалися, того не отримали

У своїй оцінці експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу проаналізували зміни та тенденції розвитку Волині із приходом нової влади.
Голова ЦПАВК Михайло Наход запропонував пригадати основні сподівання, які могли виправдатися чи ні із поверненням Бориса Клімчука на посаду губернатора Волині.

Зокрема ще рік тому політичні оглядачі області називали Бориса Клімчука стабілізатором бізнесу в краї, а також «цілком прогнозованим кроком центральної влади». Між тим на той час голова ОДА ще не був членом провладної партії, відтак більшість експертів вважали, що він в кадровій політиці не буде керуватися лише потенціалом Партії регіонів.

Також на початку каденції Бориса Клімчука більшість називала позитивним той факт, що він довгий час працював послом. Це могло б йому допомогти об’єднати різних політичних опонентів навколо проблем області.
Серед очікувань мали місце і занепокоєння зі сторони журналістів у закритості та утаємничені інформації, вирішення найважливіших питань «у кабінетах» без зайвої публічності, незначні кадрові ротації.

Кадрове питання

За словами Михайла Находа, у кадровій політиці губернатора спостерігалися на початку дещо напружені стосунки із керівництвом Партії регіонів. Крім того, неабияку прихильність він повсякчас проявляє до своїх земляків-ковельчан. Зокрема, на окремі ключові посади Борис Клімчук призначив Едуарда Стоєва, Віталія Карпюка, Софію Сагаль. Однак керівний склад райдержадміністрацій був замінений частково.
Серед особливостей управління губернатора Михайло Наход назвав значний вплив на керівників органів місцевого самоврядування. Особливо це помітно у стосунках з луцьким міським головою Миколою Романюком.

На місцевих виборах Борис Клімчук все ж таки увійшов до складу Партії регіонів, що згодом вплинуло на ряд призначень – переважна більшість керівників його однопартійці.

Крім того, губернатор зміг вибудувати вигідні для нього стосунки із облрадою, де створив більшість та міжфракційне об’єднання «Нова Волинь». А на посаду керівника представницького органу обрано Володимира Войтовича – особу менш одіозну, проте досвідченого управлінця.

Волинь розвивається, але не масштабно

Серед економічних досягнень нової влади експерти назвали будівництво гіпермаркету «Епіцентр» та фабрики «Тигрес», реалізації сільськогосподарських програм зі збільшення площ посівів цукрового буряку та поголів’я ВРХ. Також позитивним моментом стала реорганізація Волинської митниці.

Щодо соціального блоку питань, то тут експерти назвали лише ряд досягнень. Це експеримент з монетизацією пільг на електроенергію, освітлення сільських доріг, розпорядження про заборону продажу алкоголю у 100-метровій зоні біля шкіл та будівництво лікарень.

Михайло Наход зазначив, що до головних недопрацювань влади експерти їхнього центру віднесли насторожені стосунки зі ЗМІ на початку, відсутність реалізації масштабного інвестиційного проекту в області та відсутність єдиної стратегії розвитку регіону, що є результатом поганої роботи регіонального комітету економічних реформ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вурвитель Показати IP 30 Березня 2011 10:28
Достойний результат за нинішньою 12-ти бальною системою! ВІВАТ!!! Гратулюєми:)))
Михайло Наход до Вурвитель Показати IP 30 Березня 2011 17:44
Хочу Вас розчарувати - застосовувалась п"ятибальна шкала оцінювання. Повна презентація тут http://www.cpaec.org.ua/uk/news/view/400
Viktor 69 Показати IP 30 Березня 2011 10:47
у нас усі намагаються дати оцінку чиєїсь роботи, запроторити когось у якийсь нікчемний рейтинг... Я запитую: а судді хто????
неполітик до Viktor 69 Показати IP 30 Березня 2011 13:11
цілком з вами погоджуюсь, наші експерти працюють тільки язиками, хто з них реально працював в бізнесі, на виробництві чи в будь якому реальному секторі економіки
Михайло Наход до Viktor 69 Показати IP 30 Березня 2011 17:46
Для влади суддя народ, який її наймає і сплачує податки на її утримання та якісне виконання функцій держави. Тому кожен має право поставити свою оцінку владі, хтось публічно, а хтось на кухні.
teacher Показати IP 30 Березня 2011 13:22
4??? за шо?? за епіцентр і буряки? дійсно, по кадрах та по облраді спрацьовано на відмінно, проте мешканцям області від того ні тепло ні холодно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus