USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влади по телебаченню втричі більше, ніж опозиції

30 Вересня 2013 18:27
Українські телеканали у вересні приділяли увагу представникам влади майже втричі більше, ніж представникам опозиції.

Це випливає з соцдослідження восьми провідних українських телеканалів, презентованих у Києві в понеділок, - повідомляє «Українська правда».

«Частина політичних новин у вересні становила 13%. Це найнижчий показник цього року», - повідомила завідувач відділу соціології, культурної і масової комунікації Інституту соціології Національної академії наук України Наталія Костенко.

«Увага до представників правлячої коаліції у 2,8 разу більша, ніж увага до опозиції. Частина синхрону представників влади у 4,3 разу більша за частину синхрону представників опозиції», - зазначила вона.
За її словами, найбільша частина синхрону у вересні в новинах на цих каналах у прем'єр-міністра Миколи Азарова (19%), президента Віктора Януковича (11%) і глави Міненерговугілля Едуарда Ставицького (8%).

Згідно з проведеним дослідженням, 55% політичного контенту в ефірі - це пряма мова представників Партії регіонів, 11% - членів фракції і партії «Батьківщина», частина синхрону представників влади у 4,3 разу більша за частину синхрону представників опозиції (78% проти 18% відповідно). У червні цього року цей показник становив 2,7 разу.

За даними соціологів, увага до представників політичних сил і синхрон у вересні, як і в червні, були найбільш збалансовані на каналах «Інтер» і «ТВі».
За словами завідувача відділу соціальних структур Інституту соціології НАН України Сергія Макєєва, такі результати дослідження пояснюються перспективою підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Ця перспектива чинить вирішальний коригувальний вплив на суб'єкти політичного процесу, зокрема і на симетрію в синхроні», - сказав він.
З його слів, влада продемонструвала своє прагнення до євроінтеграції, і «на сьогодні президент та прем'єр є більшими євроінтеграторами, ніж опозиція».
Макєєв зазначив: «Звичайно, що синхрон у теленовинах надається тим, хто просуває Україну в Європу. Цей ресурс із рук опозиції просто взято і привласнено».
У свою чергу президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив, що у телеефірі та ЗМІ України «немає аналітичних матеріалів, які показували б перспективи розвитку України у разі прийняття одного з векторів (ЄС або МС)».

Таким чином, на його думку, телеаудиторія стає об'єктом маніпуляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus