USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Росія виробляє втричі більше снарядів, ніж ЄС і США дають Україні, – ЗМІ

11 Березня 2024 13:18
Росія може виробляти за місяць 250 тисяч артилерійських боєприпасів або близько 3 мільйонів на рік. Це втричі більше, ніж США та Європа можуть надіслати Україні.

Про це повідомляє CNN із посиланням на оцінки західних розвідок.

За словами високопоставленого представника європейської розвідки, США та ЄС в сукупності здатні виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів щорічно для відправки в Україну.

Американські військові поставили за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року – менше половини щомісячного виробництва Росії. Але навіть ця цифра зараз недосяжна через проблеми з фінансуванням у Конгресі.

За словами офіційних осіб, Росія на фронті наразі випускає близько 10 тисяч снарядів на день, тоді як Україна – лише 2 тисячі.

Представник НАТО зазначив, що російські заводи з виробництва снарядів працюють у цілодобовому режимі, робітники змінюються після 12-годинних змін. У російському оборонному секторі зараз працюють близько 3,5 млн осіб у порівнянні з 2-2,5 млн до початку повномасштабної війни проти України.

Читати ще: Україна відчайдушно шукає можливість покрити нестачу допомоги США, – Financial Times

Крім того, Росія імпортує боєприпаси. Так, Іран минулого року відправив щонайменше 300 тисяч артилерійських снарядів, а КНДР – щонайменше 6700 контейнерів з мільйонами снарядів.

Втім, за словами американських та західних чиновників, нарощування військової активності Росії все ще недостатньо для задоволення її потреб. Вони не очікують, що РФ досягне серйозних успіхів на полі бою в короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, у 2019-2023 роках Україна стала найбільшим європейським імпортером зброї в Європі. З початку повномасштабної війни близько 30 держав поставили в Україну основні види зброї в якості військової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 11 Березня 2024 14:32
то брехня, я не віру в то
Ага Показати IP 11 Березня 2024 15:36
Бл*ть!!! Де Європейський суд?!!! По правах людини!!!! Скрізь по всьому світу, біженці де є війна!!! У нас, же кордони закриті, хлопців в тюрму садять!, За що, він вкрав, згвалтував і тд тп. Констатація для всіх одна!... А і ще одне,.... Усіх сука мисливців, на війну!!!, Вбивати тварин Ви ж любите!!!
Анонім до Ага Показати IP 12 Березня 2024 06:46
У нас кордони закриті для тих, у кого обов'язок обороняти країну, а садять за ухилення, що завжди вважалось злочином з саме таким покаранням. І ще одне: відстань від мисливців, вони вкрай важливу функцію виконують
Володя Показати IP 11 Березня 2024 15:39
Україна переможе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus