USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волиняни вимагають припинити кримінальне переслідування бійців

26 Лютого 2016 14:37
Депутати Камінь-Каширської районної ради сьогодні підтримали звернення до президента та міністра оборони, яке озвучив депутат Віктор Пась. Вони вимагають від президента Петра Порошенка припинити кримінальне переслідування бійців АТО - Борозіна В.Ю. і Луця Б.М.

У Міністра оборони України Степана Полторака депутати просять здійснити перевірку законності відкриття кримінальних проваджень та розглянути можливість закриття даних справ за безпідставністю пред’явлених підозр. Адже жодних протиправних, злочинних дій, на думку депутатів, вони не робили. Більше того, Луця Б. Президент України навіть нагородив медаллю «Захисник Вітчизни».

Однією з вимог камінь-каширські депутати висувають демобілізацію бійців району, які з тих чи інших причин уже повернулися із зони проведення антитерористичної операції.

Зокрема, як озвучив депутат Віктор Пась, в районі до сьогоднішнього дня не є демобілізованими і не мають статусу учасника бойових дій семеро бійців.

«Замість того, щоб дати можливість бійцям відпочити та підняти бойовий дух, їм продовжують інкримінувати дезертирство, що, своєю чергою, виключає можливість подальшого проходження ними служби в лавах Збройних сил України. Засуджуючи бійців, ми позбавляємо армію досвідчених військових кадрів, яких так не вистачає», -зазначено у депутатському зверненні.

До слова, сьогодніу Волинському окружному суді продовжили розгляд справи за позовом волинянина Олександра Ковальчука до Міністерства оборони, ОК «Захід» і військової частини про визнання контракту на військову службу недійсним.

Експерти встановили, що підпис на контракті про проходження військової служби був виконаний технічним засобом. ОК «Захід» від цього контракту відхрестилося, мовляв, готував його комісаріат, а про те, що військовослужбовець його не підписував, там не знали. Урешті, суд постановив визнати контракт нечинним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читач Показати IP 26 Лютого 2016 14:50
і все???.......................а до кримінальної відповідальності чому тих скотиняк що підробили підпис не притягнути?
чудовий Показати IP 26 Лютого 2016 14:58
коментар зачьот
прикольно Показати IP 26 Лютого 2016 15:00
да бачу вже
Анатоль_ Показати IP 26 Лютого 2016 17:44
За усіх волинян не треба розписуватися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus