USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський депутат обіцяє судитися з облрадою

17 Травня 2013 17:56
Депутат обласної ради Сергій Слабенко переконаний, що обранців громади не мають права штучно обмежувати в часі під час їх запитів. Це, мовляв, він на собі відчув минулої сесії, коли через велику чергу і брак часу не встиг оголосити свій запит.

Про це стало відомо під час постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю 17-ого травня.

Депутат Сергій Слабенко запропонував у своєму рішенні відмінити норму, яка обмежує обранців під час сесії 30 хвилинами для оголошення їх запитів. Таким чином порушується закон, де не встановлено обмежень, -вважає представник громади.

Сергій Слабенко переконаний, що час для запитів і запитань на кожній сесії треба встановлювати індивідуально. Головуючий виносить пропозицію і депутати голосують. При цьому залишивши норму у 3 хвилини на виступ кожного депутата. Натомість заступник голови обласної ради Юрій Лобач переконаний, що обмеження має бути, бо якщо усі 80 депутатів почнуть вносити запити - це затягнеться на кілька годин. Тому він підтримає лише збільшення норми до 45-ти хвилин.

Утім Сергій Слабенко наполіг на своєму. Додавши, що наступного разу він подасть у суд на обласну раду, якщо йому не дадуть оголосити свій депутатський запит, оскільки це - перешкоджання виконання його депутатських повноважень. Нагадаємо, що під час минулого засідання облради ліміт у 30 хвилин на оголошення депутатських запитів минув і черга до Сергія Слабенка так і не дійшла.

Члени профільної комісії підтримали проект рішення Сергія Слабенка, тож рекомендуватимуть його до прийняття під час чергової сесії обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus