USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Виборчі дільниці у Луцьку

15 Жовтня 2014 11:18
У Луцьку повним ходом триває підготовка до майбутніх виборів, тож у міськраді розповіли про те, де і скільки виборчих дільниць функцірнуватиме на території обласного центру.

Про підготовку до позачергових виборів народних депутатів України та проміжних виборів депутата Волинської обласної ради 26 жовтня 2014 року під час засідання виконкому сьогодні, 15 жовтня, розповіла начальник організаційного відділу Луцької міської ради Олена Барська.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2014 року у Луцьку відбудуться позачергові вибори народних депутатів України та проміжні вибори депутата Волинської обласної ради 6 скликання в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 38. Так, обиратимуть депутата на місце колишнього голови ОДА Бориса Клімчука, який помер у вересні цього року.

Зі слів Олени Барської, за станом на 13 жовтня 2014 року виборчий процес у місті відбувається у встановлені терміни та на підставі Закону України «Про вибори народних депутатів України», Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», постанов Центральної виборчої комісії.

На території обласного центру для проведення позачергових виборів народних депутатів України утворили на постійній основі одномандатний виборчий округ № 22 з орієнтовною кількістю виборців 157 627 осіб. Для організації та проведення виборів утворили Окружну виборчу комісію. На сьогодні головою ОВК є директор Луцького навчально–виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей» Юлія Гринчук.

На території міста сформували та функціонують 84 виборчі дільниці. З них: 73 звичайні та 9 спеціальних - утворені на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66, а також 2 спеціальні виборчі дільниці на тимчасовій основі, утворені окружною виборчою комісією у Луцькому слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області та у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі. З 73 звичайних виборчих дільниць, утворених у Луцьку – 68 – великі, з кількістю виборців більше 1 500 чоловік, 4 - середні , 1 – мала.

До слова, у порівнянні з останніми позачерговими виборами Президента України у травні цього року кількість виборчих дільниць збільшилась на одну. Причиною цього стала ініціатива виконавчого комітету міської ради. Так, на підставі частини першої статті 21 та частини першої статті 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України» та постанови Центральної виборчої комісії направили лист у військову частину А 4554 Міністерства Оборони України з пропозицією створити спеціальну виборчу дільницю на тимчасовій основі, адже заклад розрахований на 300 ліжкомісць.

В одномандатний мажоритарний виборчий округ № 38 з виборів депутата обласної ради входить 39 звичайних виборчих дільниць та 4 спеціальні (Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцький клінічний пологовий будинок та Волинська обласна клінічна лікарня). Кількість виборців на звичайних виборчих дільницях округу становить 79 664 виборці. Варто зазначити, що не всі постійні виборчі дільниці, утворені у 2012 році, повністю входять у межі округу №38, що був створений ще у 2010 році. Розбіжності існують на 4 виборчих дільницях. У такому випадку до списку для проведення голосування з місцевих виборів, включаються виборці, які відносяться за місцем проживання до цього виборчого округу.

З 8 вересня розпочала свою роботу Окружна виборча комісія. Для її роботи надали приміщення міської ради за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 19, та зал засідань міської ради для розширених засідань комісії.

Для роботи Луцької міської виборчої комісії надали кабінет № 105 приміщення міської ради.

Зі слів начальника організаційного відділу Луцької міської ради, виборчі комісії забезпечили необхідним обладнанням, оргтехнікою, засобами зв’язку, передбаченими постановами Центральної виборчої комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus