USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати ховаються від виборців?

25 Жовтня 2011 15:33
Депутати місцевих рад завзято уникають публічності. Так, частину з них виборці навіть не знають в обличчя.
Про це 25 жовтня під час круглого столу «Принципи відкритості та підзвітності у роботі депутатів місцевих рад» розповів директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход.
Організатори заходу нарікали на складну ситуацію зі звітуванням депутатів перед виборцями та дещо непублічну діяльність частини обранців громади, зокрема в районних радах. Так, основною темою зібрання стало унормування таких принципів діяльності представницьких органів, як відкритість та підзвітність. Як результат, до місцевих рад будуть внесені відповідні пропозиції.
Експерт центру Михайло Шелеп вважає доцільним аби сайти місцевих рад активніше інформували про діяльність саме депутатів, а не виконавчого апарату. Також він запропоновував встановити чіткі вимоги щодо часу та форми звітування. «Волинські обранці, котрі пройшли за партійними списками, дуже мало спілкуються з виборцями. Крім того, було б добре зобов’язати їх хоча б раз на рік інформувати про свої здобутки на посаді», - зазначив експерт.
Всього, на думку Шелепа, подібних зустрічей має бути три: дві - організовані місцевою радою та звіт народного обранця. Він запропонував створити новий механізм роботи з людьми, - так звані «громадські приймальні ради», в яких кожен депутат безпосередньо зустрічався б з людьми.
Попри це, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що не всім виборцям буде цікаво відвідувати такі заходи. «З особистого досвіду знаю, що на події такого формату людей приходить вкрай мало», - зазначив він.
Під час обговорення ініціативи учасник круглого столу депутат Андрій Козюра розповів, що на останній сесії міська рада не підтримала подібне рішення, яке він особисто виносив на розгляд. Козюра висловив сподівання, що найближчим часом його пропозиції приймуть та внесуть відповідні зміни до регламенту ради.
Депутат Олександр Пиза запропонував зобов’язати обранців громади робити відеозвіти та поширювати їх у мережі Інтернет. Також, на його думку, варто впровадити інтернет-трансляції сесій.
Своєю чергою, депутат Ігор Гузь запропоновував волинським ЗМІ перейняти досвід львівських колег і «допомогти депутатам стати більш публічними». А саме, створити програму на зразок «Хто тут живе?» телеканалу ZІК, яка висвітлює особисте життя депутатів та чиновників Львівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
222 Показати IP 25 Жовтня 2011 15:59
Більше всіх не ховається А. Козюра, молодець.
стьопа Показати IP 25 Жовтня 2011 23:37
гузь-повія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus