USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори чи перевибори: коаліційні переговори в Німеччині провалилися

20 Листопада 2017 10:17
У ФРН Вільна демократична партія вийшла з переговорів про створення коаліції з блоком Анґели Меркель ХДС-ХСС та Зеленими. Лідер лібералів Крістіан Лінднер заявив, що партії так і не змогли дійти згоди, пише DW.

Переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині перервані. Як заявив у неділю, 19 листопада, Крістіан Лінднер (Christian Lindner), очолювана ним Вільна демократична партія (ВДП) покинула переговори, в яких також брали участь партії ХДС, ХСС і Зелені.

Натомість голова демократів Крістіан Лінднер, заявив, що не збирається підводити своїх виборців підтримуючи курс, у який не вірить. За його словами, між сторонами відсутня довіра та й у питаннях модернізації країни партії не зійшлись.

«Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно», - додав політик. «Сьогодні, після тижнів переговорів, ми маємо перед собою список безлічі протиріч, відкритих питань та конфліктів цілей», - зауважив Лінднер.

За словами політика, протиріччя між ВДП з одного боку і союзу ХДС-ХСС з іншого виявилися непереборними. Під час консультацій в неділю були зроблені кроки в зворотну сторону, оскільки були поставлені під сумнів раніше досягнуті компромісні рішення, сказав Лінднер.



На що «зелені» заявили, мовляв, Лінднер просто обрав шлях популізму, а не серйозної політичної роботи та відповідальності.



Критично про дії Лінднера відгукнулася і заступниця генерального секретаря ХДС Юлія Клекнер (Julia Klöckner). Те, як ліберальний політик виступив із заявою, вона назвала в Twitter «добре підготовленою спонтанністю». На думку Клекнер, порядно було б, якщо всі чотири керівника партій, які брали участь в переговорах, спільно зробили заяву для преси про їхнє припинення.



Переговори між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом, «зеленими» і «Вільною демократичною партією» зі створення коаліції, попередньо названої «Ямайкою», тривали близько чотирьох тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus