USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як «Донбас» ставиться до «смітникової люстрації»

14 Жовтня 2014 07:59
Який метод боротьби з чиновниками-корупціонерами є ефективнішим, ніж викидання їх у сміттєві контейнери, розповіли у Луцьку бійці батальйону «Донбас».

Про це йшлося під час прес-конференції представників Об’єднання «Самопоміч» 13 жовтня у Луцьку.

Представники батальйону «Донбас» Ярослав Маркевич та Ігор Чайківський зазначили, що прагнуть, аби люстрація відбувалася у правовому полі. Так, чиновник, вилізши зі сміттєвого баку, знову надягне новий дорогий костюм і для нього нічого не зміниться, окрім того, що трохи постраждає самолюбство чиновника. Ефективніше, на їхню думку, втілювати закон про люстрацію, а викидання чиновників у смітники в Україні іноді перетворюють на політичний піар.

«В таких чиновників немає честі, а є лише егоїзм. Тому цей метод дієвий лише тоді, коли є логічне завершення – 10 років без права займати посади. Хоча це тішить, це вже вияв громадянської позиції. В нас, в Україні колись любили тих поміщиків і панів, які працювали разом із людьми. Тих, хто приходив і перетворювався на царьків, врешті-решт спалювали, скидали. Гідна людина не усвідомлюватиме себе окремо від народу і для неї потрапити у бак – найгірший суд. Але ж в нас таких зараз, на жаль, немає. Тому для них потрапити в смітник – неприємно, але вони це переживуть», - зауважив Ігор Чайківський.

Ярослав Маркевич розповів про випадок, який трапився у Кіровограді: там один із кандидатів вирішив використати «сміттєву люстрацію» з метою самореклами. Він приїхав для того, щоб занурити у сміттєвий контейнер чиновника, але не застав його на робочому місці. Відтак, схопили звичайного працівника прес-служби, який вийшов, щоб поспілкуватися з протестувальниками.



«Навіщо ж було його викидати у бак? Але потрібна була картинка, оплачено телебачення, ось і все», - підсумував Ярослав Маркевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 08:14
В понедельник, 13 октября, в 22:00 Одесский нефтеперерабатывающий завод подвергся нападению вооруженных рейдеров. Об этом говорится в заявлении пресс-службы Одесского НПЗ. На нескольких автобусах, с оружием, без опознавательных знаков, без предъявления документов, захватчики принялись выламывать ворота и двери зданий завода, совершили вооруженное нападение на охрану НПЗ, говорится в заявлении. Руководство Одесского НПЗ считает происходящее правовым произволом, имеющим целью при попустительстве властей прибрать к рукам конкурентов одно из лучших предприятий отечественной топливной отрасли. ЛЮСТРАЦІЯ - агов...!!!
Андрій Показати IP 14 Жовтня 2014 10:22
Тирчать вуха палиці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus