USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як країни НАТО допоможуть Україні

5 Вересня 2014 08:00
Про те, яку практичну і фінансову допомогу надасть НАТО нашій державі розповів Президент України Петро Порошенко, під час брифінгу на Саміті в Уельсі після засідання комісії "Україна - НАТО", вчора, 4 вересня, - передає Еспресо.TV.

“Після Саміту НАТО була задекларована дуже серйозна фінансова підтримка. Країни взяли на себе зобов’язання щодо наповнення чотирьох трастових фондів, які стосуються української безпеки. Зокрема, мова - про вдосконалення логістики, системи командування, покращення комунікацій та організації кібер-захисту України. Є конкретні держави, які висловили бажання координувати ці фонди. Всі учасники сьогоднішнього саміту взяли на себе зобов’язання щодо наповнення”, - сказав Порошенко.

Окрім того, у рамках співпраці з країнами НАТО Україна очікує допомоги у військово-технічній сфері.

“Фактично, кожна держава констатувала як результат сьогоднішнього саміту допомогу Україні. Першою чергою, це стосується допомоги у військово-технічній співпраці, включаючи високоточну зброю. Сфера нашої співпраці з країнами-членами НАТО є дуже широкою. У фінальній резолюції будуть слова щодо заохочення двосторонньої співпраці, зокрема у воєнно-технічній сфері”, - розповів Президент.

"Окремі держави взяли на себе зобов’язання щодо реабілітації поранених українських військовослужбовців, частина країн - щодо постачання медичного обладнання та ліків", - додав Порошенко.

Також союзники по НАТО заявляють, що залишаються єдиними у підтримці суверенітету, територіальної цілісності України, які порушуються Росією і будуть розцінювати будь-які односторонні військові чи спостережні дії Москви під будь-яким прикриттям, як порушення міжнародного права.

Про це йдеться у декларації, яка була ухвалена вчора у Нью-Порті, - повідомляє УНІАН.

«Ми, глави держав та урядів Комісії Україна-НАТО, єдині в нашій підтримці українського суверенітету, територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів. У час, коли ми зустрічаємося, Росія продовжує порушувати суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Не звертаючи уваги на заперечення, російські війська долучені до прямої військової операції в Україні. Росія продовжує постачати зброю військовим групам на Сході України. Цей розвиток підриває безпеку України та має серйозні наслідки для стабільності та безпеки всієї євроатлантичної території», - йдеться у підсумковій декларації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ВОНО Показати IP 5 Вересня 2014 08:03
поживем побачим, а поки що їхня *допомога* викликала лише злість
Дончанин Показати IP 5 Вересня 2014 08:07
коментар було видалено
413 до Дончанин Показати IP 5 Вересня 2014 08:11
коментар було видалено
увч до Дончанин Показати IP 5 Вересня 2014 08:29
коментар було видалено
Анонім Показати IP 5 Вересня 2014 09:32
коментар було видалено
Ню-ню Показати IP 5 Вересня 2014 10:34
Тобто продовжують вводити Україну в фінансову залежність. В результаті винні всім і назавжди. А що роблять з боржниками? За це боролися?
Анонім до Ню-ню Показати IP 5 Вересня 2014 11:53
коментар було видалено
Анна Показати IP 5 Вересня 2014 10:43
На жаль, це тільки слова.
віктор Показати IP 5 Вересня 2014 10:47
крапля до краплі і море буде...шкода що до смерті путіна миру з росією не буде.
сірий вовк Показати IP 5 Вересня 2014 12:07
Нададуть пластикову склянку кави з праником, що від майдану залишилися. Нічого вони не нададуть нам, хіба не зрозуміло? Ніхто воювати за нас з рашкою не буде. А якщо і дадуть щось, то тільки для вигляду.
Барон, ПФ Показати IP 6 Вересня 2014 10:48
НАТО вже разів зо три вустами її впливових лідерів пояснювало українцям, що збрю для АТО в Україні вони не надаватимуть, бо це - надання зброї одній з сторін громадянського конфлікту. Щоб отримати зброю Україні необхідно поміняти статус конфлікту, щоб він відповідав усім прийнятим міжнародним факторам зовнішньої агресії, як то: дипломатичні, торгівельні, транспортні, міграційні, військові, договірні. Скільки Порошенко не говорив що Росія агресор, але з другого боку робив все, щоб з нею не зіпсувати стосунків - це внутрішньополітичний словесний обман власного народу, поки Україна не приведе вищезгадані фактори в русло міжнародних відносин між країною - агресором і країною що підпала під агресію, міжнародна спільнота буде розцінювати Українській конфлікт як "Внутрішньополітичний конфлікт з жертвами і з наявністю певних зовнішніх сторін, що підтримують одну з сторін конфлікту". Зовнішні сторони - це Росія з однієї сторони і НАТО з іншої. Є багато думок, які стверджують: "Росія, не впливай на конфлікт, і в Україні буде мир", Але є і інша позиція: "НАТО не впливай на Україну і не було б насильної зміни влади в Україні, і ніякого конфлікту." Кажуть, що Янукович з Азаровим обкрадав Україну, але з іншої сторони - через падіння курсу гривні з 8 до 12 за долар Турчинов, Яценюк і Порошенко за пів-року нанесли банкам України, підприємствам України і гаманцям українців набагато більших збитків, ніж Янукович з Азаровим за 4 роки. Звичайно, Януковича потрібно було змістити за узурпацію. Україні потрібні закони проти узурпації, бо чому б то Яценюк дбав про приватизацію 1251 держпідприємства під час конфлікту "агресії Росії", коли падає ціна, в той час, коли інші країни під час 2 світової війни навпаки централізували ресурси? Вбивство Семенюк - це початок цієї великої узурпаційної приватизації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus