USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чесна та ефективна влада у Луцьку? Ні, не чули*

7 Листопада 2015 18:18
Якби представники діючої у Луцьку влади не розкрадали кошти із міського бюджету, до цього часу місто могло б мати вигляд «цукерочки».

Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», що відбувся 5 листопада, заявив голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», кандидат на посаду Луцького міського голови Олександр Товстенюк.

Зокрема, він зауважив, що, перш, ніж говорити про певні програми розвитку міста чи про надання коштів на становлення соціальних програм, чи залучення інвестицій, потрібно чітко відслідковувати бюджет розвитку міста.

Як показав сумний досвід попередніх років, про те, куди ж насправді «мандрують» кошти із міської казни, теперішні керманичі міста звітувати не поспішають.

«З 2011 року Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» витратив на розвиток міста 180 мільйонів гривень. І сьогодні вже ніхто не скаже, що тих вкладень не видно, починаючи від усіх програм, що Фонд реалізував і реалізовує, а це - освіта, стипендії студентам, спорт, допомога лікарням та пологовому будинку, дитячим садочкам і школам. Ніхто сьогодні не заперечує, що цього немає», - зазначив Олександр Товстенюк.
Повну версію ефіру на телеканалі "Аверс" за участю Олександра Товстенюка можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, під час цього ж прямого ефіру Олександр Товстенюк відверто розповів про тиск на учасників виборчого процесу у Луцьку. З його слів, влада намагається знайти виправдання низькому рейтингу своєї партії на Волині шляхом звинувачення опонентів.

На його думку, такі неприпустимі речі мають місце через те, що на виборах 25 жовтня партія УКРОП отримала таку підтримку і довіру лучан, на яку місцева влада не очікувала. Зокрема в другий тур виборів мера, який відбудеться 15 листопада 2015 року, вийшов представник цієї політсили Олександр Товстенюк та чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк.

Чому нині діюча влада називає себе «чесною, сильною і ефективною»:

«Микола Ярославович сказав, що бюджет розвитку міста на 2016 рік становить 150 мільйонів гривень. А через чотири дні він заявив, що ця сума - 170 мільйонів гривень. Мені от цікаво, звідки ж береться така різниця у коштах, зокрема 20 мільйонів гривень всього лиш за чотири дні? От яка у нас чесна та ефективна влада. І я вам поясню: якщо добре подивитись і пошукати цей бюджет, то близько 200 мільйонів гривень на бюджет розвитку міста у 2016 рік таки можна закласти», - наголошує кандидат.

З його слів, якщо об'єднати ці кошти із тими, що Фонд передбачає витратити для міста, матимемо 250 мільйонів гривень у рік.

«І ось тут наступає ключовий момент: якщо ці кошти будуть освоєні і не будуть розкрадені, то місто перетвориться на «цукерку», - переконаний Олександр Товстенюк.

Нагадаємо, свого часу, а саме 21 жовтня 2015 року в ефірі програми «Прошу слова», що відбувся на телеканалі «Аверс», Олександр Товстенюк розповів про власне бачення ролі майбутнього очільника міста. Він наголосив, мовляв, міська рада усунулася від виконання покладених на неї законодавством зобов'язань.

«Міський голова – це людина, яка обрана громадою і має достатньо повноважень, головне – щоб вона перебувала на своєму місці, могла, вміла і хотіла слухати та чути людей. А не втікати від них», - заявив тоді укропівець.

Задля очищення міста від корупції, не треба створювати жодних комітетів по боротьбі з корупцією, бо для того, щоб її подолати, достатньо повноважень міського голови.

Кандидат на посаду мера зазначив, що задля подолання корупції у місті першочергово потрібно покарати керівників стратегічних комунальних підприємств: «Луцьктепло», «Луцькводоканал», «Луцьспецкомунтранс», ЛПЕ.

«Людей, які несуть за це відповідальність, починаючи від міського голови, потрібно покарати. Але не пересічних працівників, які не мають жодного стосунку до доведення підприємств до зубожіння, працюють за копійки. Вони ні в чому не винні. Потрібно провести незалежний фінансовий аудит, результати якого будуть оприлюднені, а керівники, які зловживали владою, будуть притягнуті до відповідальності. І це не просто порожні заяви, обіцянки й слова. Не треба створювати жодних комітетів по боротьбі з корупцією, для цього достатньо повноважень міського голови. Зокрема, щоб він не закривав на це очі, так як це робить Микола Ярославович», - обурився Олександр Товстенюк.

Нагадаємо, 5 листопада під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» він запросив свого опонента Миколу Романюка на відверту розмову.

«У п’ятницю, 13 листопада, запрошую Вас, Миколо Ярославовичу, на відверті розмову. У мене до Вас є декілька запитань. І я хотів би, щоб Ви дали на них відповідь. І, якщо у Вас будуть зустрічні питання до мене, із задоволенням відповім на них. Сподіваюсь, що п’ятниця 13-ого вас не злякає, і Ви - не та людина, яка вірить у погані прикмети», - звернувся Олександр Товстенюк до чинного міського голови.

Окрім цього, він поділився із лучанами власним баченням того, що першочергово повинен зробити новообраний міський голова, аби стати на першу сходинку до наведення ладу у місті: «Якщо таке станеться і лучани оберуть мене в якості міського голови, я першою чергою сяду і подивлюсь, куди ж розходиться той бюджет, а це, повторюю, 150-170 мільйонів гривень. Це - величезні гроші. А звідки я буду брати кошти? Хоча б з оренди нерухомого майна, з місцевих податків і зборів», - підсумував кандидат на посаду градоначальника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Аватарко Показати IP 7 Листопада 2015 18:39
Так Романюк раніше викликав Товстенбка на дебати, здається у якомусь інтерв"ю це було озвучено. Треба булопросто сказати, що приймається виклик. Але політтехнологи вирішили підняти рейтинг пану Т.
Я до Аватарко Показати IP 7 Листопада 2015 20:15
Інтерв'ю в студію!
окуліст до Я Показати IP 7 Листопада 2015 22:07
ти відкрий свої зеньки або сходи до мене на прийом. там всі інтерв"ю є з посиланнями.
Віктор Показати IP 7 Листопада 2015 23:01
Товстенюк та Палиця молодці. Реальн люди для кращих змін в Лкцьку.
Ігор до Віктор Показати IP 10 Листопада 2015 17:07
Давно у них працюєш?
Любарт Показати IP 8 Листопада 2015 00:29
Миколо Ярославовичу залиште цю посаду. Не мордуйте ні себе ні лучан. Все,що Ви могли зробити ви вже показали і зробили. Що Вас там тримає? Бізнес обов"язки? Можливо БПП? Не залякуйте руками підлеглих тих бідолашних бюджетників. Ви все уже отримали. Ви ж розумний чоловік. Дайте дорогу молодим і перспективним з європейським баченням людям. Та вибачаємо ми Вам ті "Карабаси" з "Буратінами" ( хоча сусіди героїчного та невтомного Карабаса щоночі Вас згадують не злим та "добрим" словом) і фокуси з "Луцьктепло" та водоканалами. Благаю, залиште в спокої мешканців древнього Лучеська та себе.Contra spem spero!
Лучанка Показати IP 8 Листопада 2015 11:23
В районі Теремно, думаю,що не тільки, під дощем від хати до хати ходять дівчата, явно не від Романюка і питають чи прийдете голосувати і за кого будете голосувати. Це, бачте, треба їм знати, бо вони складають списки!!. Ви таке чули??? Оце дають - валять на пролом!
Писаревського до Лучанка Показати IP 9 Листопада 2015 00:01
Ходять, записують, агітують за Романюка. Адмінресурс, однако!
Суд Показати IP 8 Листопада 2015 20:26
Точно сядеш!
лучанка Показати IP 9 Листопада 2015 16:30
За товстенюка не гірше агітують,записують як за Романюка, і перший раз і зараз.Так що давайте не будем.
лучанці Показати IP 10 Листопада 2015 12:15
давайте будемо, якщо подумати і зрозуміти. За Романюка - це за законсервований з часів кривицького-шиби безлад. За Товстенюка - це за розконсервацію, що спричинить рух в сучасному цивілізаційному напрямку. Сьогодні справа не в Товстенюкові, а в шансі розібрати соціалістично-комсомольську греблю. Звільнений потік змете кожного, хто стоятиме йому на дорозі. і навіть Товстенюка, якщо йому захочеться його зупинити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus