USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЄС вирішили, які санкції застосують до Росії

12 Березня 2014 19:48
Держави Євросоюзу погодили проект санкцій проти Росії.

Пропонується ввести візові обмеження і заморожування активів тих, хто відповідає за порушення суверенітету України. Про це інформує Брюссельський офіс Рейтер.

Текст на семи сторінках докладно описує обмежувальні заходи, які будуть прийняті проти Москви, якщо вона не зійде з курсу стосовно Криму і не почне переговори з міжнародними посередниками про розв’язання кризи на Україні. Якщо в понеділок проект буде схвалений міністрами закордонних справ ЄС, то це будуть перші європейські санкції проти Росії з кінця холодної війни. Це може означати серйозне загострення відносин між Сходом і Заходом.

«Держави-учасниці вживуть необхідних заходів, щоб запобігти в’їзду на їх територію або проїзд через неї осіб, які несуть відповідальність за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», - свідчить перша стаття документу.

Друга стосується активів, які перебувають в Євросоюзі, і припускає, що «всі засоби і економічні ресурси, що належать або контролюються» тими, хто відповідає за дії, що підірвали цілісність України, «будуть заморожені». Документ був схвалений, після того як у жодної держави - ​учасника не залишилося заперечень проти проекту, сказали чиновники.

Міністри закордонних справ ЄС зустрічаються в Брюсселі в понеділок і, як очікується, офіційно завершать процедуру, якщо тільки в курсі Росії не відбудеться рішучих змін.

Погодивши проект санкцій, Євросоюз продовжив працювати над складанням списку тих, кого торкнуться обмеження. Обговорення кандидатур пройшло у вівторок у Лондоні, де чиновники з Великобританії, США, Італії, Франції, Німеччини, Швейцарії, Японії та інших країн зібралися для переговорів.

«У моєму розумінні на цій зустрічі була детальна дискусія з приводу імен , - сказав європейський чиновник. - Конкретний список поки не складений, але він буде готовий до понеділка».

Європейські чиновники говорили , що російський президент Володимир Путін і міністр закордонних справ Сергій Лавров в список не потраплять, щоб зберегти можливість переговорів у разі можливої ​в майбутньому ескалації.

Замість цього, як йдеться в додатку до проекту санкцій, з яким також ознайомився Рейтер, в список, як очікується, будуть включені близькі до Путіна високопоставлені представники спецслужб і армійського керівництва, а також помітні представники російського парламенту.

«У додаток також увійде інформація, необхідна для того, щоб ідентифікувати залучених фізичних та юридичних осіб або суб’єктів права», - йдеться в проекті санкцій.

«По відношенню до фізичних та юридичних осіб така інформація може включати імена , місце і дату реєстрації , номер реєстрації або місцезнаходження компанії».

ЄС і США узгоджують дії для введення санкцій. Вони підтримали інші країни , в тому числі Канаду, Японію, Туреччину і Швейцарію в намірі наслідувати їх приклад і зробити аналогічні заходи, щоб збільшити їх ефект.

Якщо Росія не відреагує на тиск, Євросоюз готовий зробити подальші кроки, які, можливо,включаютимуть введення ембарго на поставки зброї та інші торгові обмеження. Наступні санкції можуть також торкнутися самого Путіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЕХ Показати IP 12 Березня 2014 20:48
ЄВРОПА, ЄВРОПА,вже пізно пити боржомі.Одні розмови і обіцянки, а реальних дій як не було,так і не буде.Україна вам потрібна,як сировинний придаток і не більше,і ми,хто має мудрість від вас іншого і не чекаємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus