USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Янукович хоче, щоб його судили в Росії

30 Січня 2017 20:01
Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що готовий давати свідчення за місцем його проживання на території Росії.

Про це мовиться в заяві, яку його адвокат Віталій Сердюк приніс до Генпрокуратури України, повідомляє "Українська правда".

«У будь-який зручний для вас час ви можете особисто прибути за місцем мого проживання, яке вам відоме, для отримання від мене показів, вручення необхідних документів та проведення інших процесуальних дій», – йдеться в заяві.

«При цьому прошу вас врахувати наявність у мене бажання співпрацювати зі слідством та повідомити про всі дійсні обставини справи для проведення всебічного і неупередженого розслідування», – зазначається в заяві Януковича.

При цьому Сердюк стверджує, що екс-президенту досі не вручили підозру попри заяви генпрокурора Юрія Луценка. Тому він не має статусу підозрюваного. Запит у частині вручення Януковичу повідомлення про підозру досі в роботі компетентних органів Росії.

Проте, адвокат запевнив, що Янукович готовий приїжджати в Україну і свідчити.

«Для цього потрібно забезпечити його безпеку й розслідувати справу щодо замаху на його вбивство, яка вже рік перебуває у нерухомому стані або в органах МВС, або прокуратури», – наголосив Сердюк.

«Поки він (Янукович) залишається найбільш небажаним свідком як для Генпрокуратури, так і для влади», – вважає адвокат.

Сердюк назвав замахом на Януковича "обстріл кортежу, який вирушив до Харкова, погрози диспетчера авіаслужби застосувати військову авіацію під час його перельоту з Харкова до Донецька, спроби затримання чинного президента представниками прикордонної служби в Донецьку, перешкоди вильоту його літаків на Київ…, готування засідки і розстрілу кортежу перед Мелітополем під час руху кортежу з Донецька в бік Криму" тощо.

Сердюк заявив, що у захисту є фотографії пошкодженого кортежу та свідчення пораненого охоронця.

Нагадаємо, нещодавно Генеральна прокуратура України надіслала екс-президенту Віктору Януковичу дві повістки до суду, щоправда згодом адвокати втікача відмовилися брати їх особисто в руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 30 Січня 2017 21:45
Он готов давать показания ,и он хочет чтобы его судили... Как то не вяжется, а?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus