USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європа готується до російських атак, – Reuters

13 Січня 2017 22:21
Європейські країни, у яких цього року пройдуть вибори, зокрема Німеччина та Франція, готуються до протистоянь можливим кібератакам та російській пропаганді.

Про це повідомляють Факти з посиланням на Reuters.

Наразі європейські країни та НАТО створюють центри для виявлення фейкових новин, зміцнюють кіберзахист і відстежують у соцмережах російськомовні спільноти, ультраправі групи, політичні партії, а також активність виборців та осіб, які приймають рішення.

Зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не може виключити втручання Росії у цьогорічні вибори.

Встановити пильність закликав також міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан. Ле Дріан зазначив, що є реальна небезпека кібератак на об'єкти французької цивільної інфраструктури, а також проти французької демократії та засобів масової інформації. Відповідаючи на питання, чи володіє Франція імунітетом від таких атак, Ле Дріан сказав: "Ні, звичайно, немає, ми не повинні бути наївними".

«Ми не можемо виключити, що операції, схожі на ті, що ми бачили у Сполучених Штатах, спробують вплинути на французьку виборчу систему», – зауважив він.

Нагадаємо, хакерів з Росії підозрюють в кібератаках на комп'ютерні системи Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Раніше також повідомлялося, що нацрозвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про "втручання Росії у вибори". У документа є і секретна версія, яку раніше представили Бараку Обамі і Дональду Трампу.

Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пра Показати IP 14 Січня 2017 00:40
це називається агонія
Анонім Показати IP 14 Січня 2017 02:34
Дед мороз пішов в наступ
моль Показати IP 14 Січня 2017 12:57
відключіть рашу від інтернету, забороніть в*їзд всім без виключення (дипломатам шанс лишіть, щоб проситись приїхати змогу мали), скасуйте раніше видані візи і поверніть дідетй російських олігархів на батьківщину - заспіває кремлівська челядь ішими голосами.
55 Показати IP 14 Січня 2017 14:42
"Наразі європейські країни та НАТО створюють центри для виявлення фейкових новин", - І це ICTV пише про фейки))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus