USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Євросоюз і США не визнають результату референдуму в Криму

16 Березня 2014 19:17
Країни Євросоюзу не визнають результати так званого референдуму, який 16 березня відбувається у Криму.

Про це йдеться спільній заяві голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу і голови Європейської Ради Хермана Ван Ромпея.

У ЄС вважають незаконним "референдум" про статус території України як такий, що суперечить Конституції та міжнародному праву.

"Референдум є незаконним та нелегітимним, і його результати не будуть визнані", - йдеться у заяві, оприлюдненій Українською правдою.

"Вирішення кризи в Україні має грунтуватися на цілісності, суверенітеті та незалежності України, бути в рамках Конституції, а також за суворого дотриманням міжнародних стандартів", - сказано у зверненні.

У ЄС вважають, що вирішення кризи потрібно шукати в межах дипломатичних процесів, в тому числі за допомогою прямих переговорів між урядами Росії та України.

Баррозу та Ван Ромпей засудили зазіхання Росії на суверенітет України та закликали Росію вивести свої війська у місця постійної дислокації, передбачені відповідними угодами.

У понеділок міністри закордонних справ країн ЄС оцінять ситуацію в Криму і ухвалять рішення щодо подальших заходів, відповідно до заяви глав даржав та урядів країн ЄС від 6 березня.



США на чолі із президентом Обамою також відмовилися визнавати результати псевдоволевиявлення на українському півострові. "Ми відкидаємо "референдум", який відбувся сьогодні в Кримському регіоні України. Цей референдум суперечить Конституції України, і міжнародне співтовариство не визнаватиме результати опитування, яке відбулося під загрозою насильства і залякування, а також за умов російського військового втручання, яке порушує міжнародне право", - сказав речник Білого дому.



За словами речника, "жодні рішення про майбутнє України не повинні ухвалюватися без участі українського уряду".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 16 Березня 2014 19:44
Да и ........
гпз Показати IP 16 Березня 2014 20:01
У вас была страна, – сказал Сергеев холодно. Он почему-то совсем перестал бояться. – Прекрасная страна. От гор и до степей, от лесов и до моря. Бог дал вам все, но не дал ума, чтобы этим распорядится. И вы страну прос*ли Ян Валетов. "Школа негодяев"
Бульба Показати IP 16 Березня 2014 20:33
1. В действующей Конституции Украины закреплен принцип прямого действия конституционных норм 2. статус и полномочия Автономной Республики Крым определяются отдельным разделом Конституции Украины - Разделом X , Статья 138 которой - "К ведению Автономной Республики Крым относится:" гласит: 2) организация и проведение местных референдумов; До сих пор все, происходящее в Крыму находится а правовом поле Украины (в отличие от постоянно происходящего в Киеве и остальных регионах Украины), поэтому, если рассматривать с правовой точки зрения - совершенно непонятны истерика и нагнетание ситуации вокруг референдума. Ну, а Статья 4 Конституции Крыма должна ОЧЕНЬ понравиться т.н. "украинскому гражданскому обществу", своей деятельностью декларирующего стремление к построению на Украине именно такого - гражданского общества: "1. Конституция Республики Крым является Основным Законом гражданского общества и государства, обладает верховенством и высшей юридической силой. Прямое действие ее норм и предписаний обеспечивается государством. 2. Законы, иные государственные акты, противоречащие Конституции Республики, не имеют юридической силы". Так что, крымчане - в добрый путь!
111 Показати IP 16 Березня 2014 20:54
Щось мені здається, що кримчанам глибоко плювати на думку америкосів і гейропейців. Історія повторюється: в 1991 Україна вийшла з Союзу, зараз Крим виходить зі складу України. НАТОвскі подвійні стандарти за...ли, Косово відділяється від Сербії - це нормально і демократично, а Криму - не можна, бо це не відповідає геополітичним інтересам.
Анонім до 111 Показати IP 16 Березня 2014 20:56
не тільки з..бали їх повійні стандаоти а й санкції і гарантії...
вік Показати IP 16 Березня 2014 22:18
Вітаємо кримчан.Молодці.
Рома Показати IP 16 Березня 2014 23:17
Молодцы
Артем Показати IP 17 Березня 2014 09:47
Крым, Донецк с вами,молодцы!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus