USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Клімчука попросили не ламати депутатів «через коліно»

27 Грудня 2011 18:50
Депутат Ігор Гузь звернувся до голови ОДА Бориса Клімчука з проханням не тиснути на громаду, тобто не змушувати депутатів місцевих рад погоджувати реорганізацію дільничних лікарень.
Про це стало відомо під час 8 сесії облради 27 грудня.
Як зауважив Ігор Гузь, після того як у трьох районах області депутати не проголосували за перепрофілювання дільничних лікарень, Борис Клімчук почав на них тиснути.
«На одній із ваших нарад ви як демократ, з моєї точки зору, в достатньо грубій формі натякнули керівництву Ратнівського, Старовижівського й Ківерцівського районів стосовно закриття й перепрофілювання дільничних лікарень. Всупереч волі районних рад, які не допустили цього. Я би дуже просив вас, я до вас звертаюся, згідно з нашим регламентом, все таки поважати думку обранців з тих районів, не тиснути, не «ламати через коліно», не заставляти цих людей змінювати свою позицію», ‒ наголосив Ігор Гузь і закликав врахувати позицію територіальної громади.
У відповідь депутат облради, губернатор Борис Клімчук заявив, що про закриття лікарень він ніколи нічого не говорив, бо «ці роботи не називаються закриттям лікарень». З його слів, мова йде про оптимізацію й перепрофілювання дільничних лікарень в амбулаторії з денними стаціонарами, де люди можуть лікуватися і навіть, за потреби, переночувати.

Клімчук стверджує, що при цих закладах працюватимуть цілодобові пости швидкої допомоги. Більше того, голова ОДА заявляє, що коштує все це дорожче, аніж утримання існуючих дільничних лікарень у районах й фінансуватиме усе держава.

«Тому я не тисну, я роз’яснюю і стимулюю певним чином. Чесно стимулюю тому, що ми не будемо інвестувати в нові технології медичні там, де люди до них не готові, ми тим самим ще починаємо обкрадати тих людей, які чекають ефективної допомоги. А так – ваша воля. Залишилося в нас таких лікарень 5 чи 6 на всю область. Але, якщо громада хоче, то хай тратить гроші на кухаря, на погану вечерю, на ніякий обід, на тривожний сон в поганій палаті…нехай, але це не лікування», ‒ констатував губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus