USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи дозволять Вусенко стати народним депутатом

12 Березня 2017 15:16
Певну складність, зі слів очільника Львова та лідера “Самопомочі” Андрія Садового, створює те, що наступним номером у списках партії на місце народного депутата замість Олени Бабак, є нинішня “виконувач обов’язків мера” Луцька Юлія Вусенко.

Так, як інформує Еспресо.TV, питання про те, хто замінить у Раді народного депутата від фракції "Самопоміч" Олену Бабак, для Садового не є простим.

"Ми разом з Юлією Вусенко будемо вирішувати, як ми будемо проходити цю дорогу", - прокоментував він.

Позицію соратника поділяє і лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк. “Поки не вирішено, хто пройде в ВР - Вусенко, яка виконує обов'язки мера Луцька, чи хтось інший”, - заявив він у коментарі Українській правді.

Показово, що саме в.о. міського голови називають Юлію Василівну її керівники, попри те, що вона – досі секретар міської ради. Вочевидь, таким чином вони наголошують на громадянському обов’язку пані Вусенко лишитися у Луцьку.

Вважати, що керівники такого рівня просто обмовилися у формулюванні, було б помилково. Та й незнанням закону такі заяви назвати складно. Бо ж виконувачем обов’язків мера секретар стає не з моменту смерті попередника (чим, власне, і маніпулює Вусенко), а з моменту припинення його повноважень. Останнє приймається спільним рішенням депутатів під час пленарного засідання сесії, чого у Луцьку так і не сталося.

Скидається на те, що політики, ідентифікуючи Юлію Василівну як в.о. міського голови, просто маніпулють свідомістю читача. Тим самим розбиваючи рожеву мрію самої Вусенко, яка ніколи не приховувала свого прагнення отримати мандат народного депутата.

Пригадаємо, у коментарі для Волинь24 депутат міської ради Євгеній Ткачук свого часу заявляв: “Вислужитися перед партійним босом Садовим у кріслі виконувача обов’язків Луцького мера Юлії Василівні буде простіше. Тим більше, я думаю, що нагорода, мабуть, обіцяна їй за право возити у Брище львівський непотріб – це мандат народного депутата. Юлія Вусенко – наступна у списку «Самопомочі» на входження у парламент. І Садовий запросто може «порішати», аби один з його нардепів склав повноваження, пустивши туди Вусенко”.

“Серед депутатів міськради є навіть саркастична фраза: «Сміттєва королева на білому коні під прапором Садового хоче заїхати у Верховну Раду», - іронізував він, говорячи про те, що, маючи амбіції до Верховної ради, чиновниця не переймається Луцьком, який “їй не болить”.

Можливо, саме через це стосунки пані Вусенко з більшістю депутатів і не склалися. Як у інтерв’ю для ІА Волинські Новини зазначив колишній керівник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк “Проблема у меншості, яка хоче диктувати певні умови більшості”. Це, з його слів, відбувається різними шляхами. У тому числі, й залякуваннями та оприлюдненням персональних даних.

Тоді ж Козлюк закликав Вусенко “не ламати більшість через коліно та дати раді спокійно працювати”.

“Якщо ви така чесна і готуєтесь до посади нардепа, то поставте першим питанням проект рішення про відсторонення вас із посади за невідповідністю, і хай депутатський корпус вирішить про обрання нового секретаря без тиску. Будьте мудрішою – просять депутати внести на розгляд сесії проект рішення про відсторонення – дайте більшості вирішити, хто стане виконувачем обов’язків міського голови”, - закликав він.

“Як секретар ради ти маєш об’єднати депутатів, десь утриматись від протистояння з політичними силами і фракціями, які в більшості випадків підтримують рішення, запропоновані міським головою. Секретар ради – це вміння більше мовчати на пленарних засіданнях та якомога більше спілкуватись з депутатами за межами сесійної зали. Його завдання – не створювати додаткової напруги, а бути третейським суддею, але не учасником, і тим більше не бути ініціатором баталій. Нині пані Вусенко говорить, що вона до всіх депутатів ставилася однаково доброзичливо. На жаль, це не завжди було так. Вона дозволяла собі речі допустимі для політика, але не припустимі для секретаря ради”, - коментував ситуацію, яка склалася, депутат, член фракції партії ВО «Батьківщина» у міській раді Григорій Пустовіт.

Зрештою, сіяння розбрату та погіршення стосунків із більшістю депутатів Луцької міської ради – не проблема для пані Вусенко, якщо основна ціль чиновниці – омріяний мандат народного депутата. Утім риторика її керівників – Садового та Березюка – наводить на роздуми, що Юлію Василівну “переконають” залишитися у Луцьку. Зауважимо, саме зараз у Києві відбувається ХІ з'їзд партії "Самопоміч". До порядку денного з’їзду внесені зокрема звіт Андрія Садового за 2016 рік та участь місцевих організацій у місцевих виборах, призначених на 30 квітня 2017 року.

Лишається сподіватися на те, що виконання обраного нею ж обов’язку перед громадою стане для нинішнього секретаря міськради першочерговим завданням – відповідно до вимог суспільства та власного сумління.

Альона ТРОХИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Сераховичі Показати IP 12 Березня 2017 15:22
Справу вирішить сума " подношенія" до кабінету Садового.Поцікавтесь скільки коштує прохідне місце до в.зради .
логіка Показати IP 12 Березня 2017 15:37
Швидше за усе, Юля залишиться в місті. Та і, власне, не одна вона це вирішує попри усі бажання посидіти в парламенті. Якщо залишиться в луцьку, додасть собі багато плюсів.
Лікар до логіка Показати IP 12 Березня 2017 16:09
Крім всього невже ще й захворіє?
КЛАВА Показати IP 12 Березня 2017 16:29
Нехай краще йде в с.....ку....
Клаві Показати IP 12 Березня 2017 16:41
Очевидно, тобі там зручно і комфортно? Краще б ти звідти не вилазила. Побудь там якомога довше.
Анонім до Клаві Показати IP 12 Березня 2017 18:03
Якраз стаття не про Клаву. А публіка висловлює своє ставлення до Вусенко,тому твоє хамство тут "неуместно"
просто я Показати IP 12 Березня 2017 17:16
Думки дуже авторитетних людей долдали до статті. двоє з трьох просто втікли з фракції . один дуже добре влаштувався,інший думає теж не пропаде,порішає.
просто я Показати IP 12 Березня 2017 17:21
А коменти можна всякі писати? чи тільки ті що відповідають редакційній політиці?
Анонім Показати IP 12 Березня 2017 18:39
у верховній зраді з вусенко користі мало. зрештою, як і в луцьку. нехай іде займатись юридичною практикою. вона ж супер-пупер юрист
Андрій Показати IP 12 Березня 2017 18:46
Думаю, що піде у депутати. Невипадково, інша депутат відмовилась від мандату .
до Андрія до Андрій Показати IP 12 Березня 2017 19:39
Куди вона піде це її справа, он бачите зверху скільки пропозицій, а нам дорогеньки господарника треба в місто, що б ямками на дорогах зайнявся, соціальними питаннями,т. і ..
Андрій Показати IP 12 Березня 2017 20:53
Хочуть підкупити посадою в парламенті. Юля! Не здавайся і не продавайся, бо на цьому твоїй кар'єрі кінець!
Міра Показати IP 12 Березня 2017 22:27
Цікаво, чи не обридло вже патякати про ту вусенко,хто вона така, щоб про неї весь час читати, знайшли собі авторитет, якого не було ніколи і не буде! За людей з головою ніхто не говорить, а тільки за пустоголових.
Ко ко Показати IP 13 Березня 2017 09:22
Ой ой..можна подумати така неочікуванність вихід Бабак. Давно вже це продумали, щоб забрати Вусенко в ВР. Розчарована в Самопомічі. Торгаши.
Мрія Показати IP 13 Березня 2017 11:56
Гресички, з недавніх Вусенко банальна, бути депутатом ВР, не даремно ж це стільки було провернуто і проплачено, нічим не бридилась, навіть смертю мера. А Луцьк був як прелюдія до головного, щоб в депутати не просто якось пробкою икладачем а розкрученою секретаркою. Тільки гордитись то нема чим бо слава від брехні і пустого популізму і слава від трудової діяльності і поваги оточуючих мають різний рейтинг і результат. Політика грязна справа, хочеш бути депутатом- наставляй д*пу і відкривай рот
Chili Показати IP 13 Березня 2017 14:40
Господи,якщо ти є над нами, над українцями,над лучанами недопусти ВУСЕНКО НІДЕ! Чесно, вибачте,"шановна" Юлька, але тобі спершу поважати людей треба навчитися!Студентів сприймала "за ніхто"!Не знаю "хто крім її свити" її поважає та сприймає...А Садрвий сам себе закопав, в Луцьку це 100%!
Иван Показати IP 14 Березня 2017 10:41
Что так всех интересует судьба Вусенко ??? Судьбой иных секретарей иль депутатов никогда не интересовались, а тут про какую-то Юлю Вусенко разговоры с уст не сходят. забот других нет чтоли? - Да вы ус-по-кой-тесь !!!
Анонім Показати IP 14 Березня 2017 22:24
http://www.bagnet.org/news/politics/325252/politolog-lutsk-hochut-zalishiti-bez-viboriv
Луцька правда Показати IP 14 Березня 2017 23:05
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus