USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Жінка-поліцейський стане новим президентом Косова

7 Квітня 2011 12:36
Правляча коаліція Косово і основна опозиційна партія - Демократична ліга Косова (ДЛК) - домовилися, що новим президентом самопроголошеної держави стане заступник гендиректора поліції Атіфете Яхьяга.
«Ми запропонуємо Атіфете Яхьягу в якості кандидата на пост президента Косово», - заявив Тачі в середу, 6 квітня, за підсумками переговорів основних політичних сил, пишуть РИА Новости.
Прем'єр повідомив, що сторони домовилися створити комісію з реформування законодавства з тим, щоб згодом президент обирався шляхом прямого голосування. Відповідно до чинного закону, президента Косово обирає 120-місцевий парламент. У даний момент виконуючим обов'язки глави держави є спікер парламенту Якуп Краснічі.
Домовленість про те, що Яхьянга обійме президентський пост, була досягнута після відмови лідера Альянсу за нове Косово (АНК) Беджета Паколлі від претензій на вищу посаду самопроголошеної держави, який заявив, що він «став жертвою чужих помилок».
Це відкрило шлях до збереження правлячої коаліції і врегулювання політичної кризи, що загострилася після того, як Конституційний суд 28 березня визнав незаконним обрання Паколлі президентом на засіданні парламенту 22 лютого.
Паколлі, який вважається найбагатшим албанцем у світі, був обраний за підсумками третього туру, в якому він набрав 62 голоси депутатів. Голосування по його кандидатурі відбувалося в умовах недостатнього кворуму, оскільки опозиція бойкотувала засідання. Він широко відомий за межами Косово своєю благодійною діяльністю, а також як лобіст незалежності Косово.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus